Medicii legişti vor face teste ADN pentru a confirma identitatea victimelor accidentului din Spania

Identificarea celor opt români care au murit carbonizaţi în accidentul rutier din Cox, în provincia Alicante din Spania, va dura mai mult de o zi, întrucât medicii legişti vor avea nevoie de probe de ADN de la rudele victimelor, au declarat surse din cadrul Institutului de Medicină Legală.

252 afișări
Imaginea articolului Medicii legişti vor face teste ADN pentru a confirma identitatea victimelor accidentului din Spania

Medicii legişti vor face teste ADN pentru a confirma identitatea victimelor accidentului din Spania

Identitatea unora dintre victime este deja cunoscută, însă medicii legişti lucrează încă de la primele ale dimineţii de miercuri pentru confirmarea identităţii tuturor celor opt victime - trei bărbaţi, trei femei, o fetiţă şi un băieţel - recuperate de la locul accidentului, relatează ABC, în ediţia electronică de miercuri.

Rudele victimelor au început să vină la Institutul de Medicină Legală din Alicante pentru a oferi probe de ADN. Consulul României la Castellon şi o echipă consulară se află, de asemenea, la institut, pentru a discuta cu rudele victimelor şi pentru a oferi ajutor pentru repatrierea cadavrelor.

Accidentul s-a produs în jurul orei 16.40 (17.40 ora României), la kilometrul 543, în dreptul localităţii Cox, când un camion a intrat pe contransens, din motive necunoscute, şi a lovit frontal microbuzul în care se aflau românii. În urma impactului s-a declanşat un incendiu, iar ambele vehicule au ieşit de pe carosabil.

Personalul medical ajuns la faţa locului a confirmat iniţial moartea a două persoane aflate la bordul camionetei, însă pompierii au descoperit alte şase cadavre în timpul stingerii incendiului.

În urma testelor, s-a constatat că şoferul camionului, grav rănit în accident, nu consumase alcool sau droguri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici