Medvedev l-a numit pe un colaborator apropiat emisar în relaţia cu Uniunea Europeană

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, l-a numit pe un colaborator apropiat în funcţia de reprezentant pentru cooperarea cu Uniunea Europeană în materie de libertate, securitate şi justiţie.

14 afișări
Imaginea articolului Medvedev l-a numit pe un colaborator apropiat emisar în relaţia cu Uniunea Europeană

Medvedev l-a numit pe un colaborator apropiat emisar în relaţia cu Uniunea Europeană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Medvedev a emis un decret prin care îl numeşte pe ministrul Justiţiei, Aleksandr Konovalov, în funcţia de reprezentant al preşedintelui pentru cooperarea cu UE în materie de libertate, securitate şi justiţie.

Decretul, publicat pe site-ul preşedinţiei, nu oferă detalii despre atribuţiile reprezentantului. Konovalov va rămâne şi ministru al Justiţiei.

Funcţia a fost ocupată anterior de Viktor Ivanov, consilier al fostului preşedinte Vladimir Putin.

Konovalov a absolvit aceeaşi facultate ca şi Medvedev în Sankt Petersburg, fiind considerat un apropiat al acestuia.

După ce a devenit preşedinte în mai, Medvedev l-a numit pe Konovalov în funcţia de ministru al Justiţiei.

Fiodr Lukianov, editorialist la publicaţia Russia in Global Affairs, crede că lui Konovalov ar putea să îi revină sarcina prezentării propunerii de creare a unei noi structuri de securitate în Europa.

"Mulţi ani relaţiile dintre UE şi Rusia s-au limitat doar la economie; de aceea este interesant că Medvedev încearcă să extindă domeniile de interes", subliniază Lukianov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici