Negocieri între Guvernul afgan şi talibani, la Mecca

Reprezentanţii Guvernului afgan au negociat la sfârşitul lui septembrie cu talibanii în oraşul sfânt Mecca, din Arabia Saudită, potrivit cotidianului saudit Asharq Al-Awsat.

25 afișări
Imaginea articolului Negocieri între Guvernul afgan şi talibani, la Mecca

Negocieri între Guvernul afgan şi talibani, la Mecca (Imagine: Mediafax/AFP)

Cotidianul a publicat marţi un articol detaliat privind aceste negocoieri care au durat trei zile, în pofida dezminţirilor lansate de Kabul şi talibani ca răspuns la o serie de informaţii apărute în presa americană.

Arabia Saudită nu a făcut nici un anunţ referitor la aceste negocieri şi nici un oficial nu a comentat aceste informaţii.

Cotidianul, citând surse afgane, a precizat că negocierile au avut loc la sfârşitul lunii Ramadanului, care s-a încheiat la 29 septembrie.

Potrivit cotidianului, participanţii la negocieri, destinate să "pună capăt" violenţelor în Afganistan, s-au reîntâlnit la Islamabad duminica trecută.

Asharq Al-Awsat, citând o sursă apropiată negocierilor, a afirmat că în urma întâlnirii participanţii au constatat că Molahul Omar nu mai era un aliat al reţelei al-Qaida.

Luni, Guvernul de la Kabul a cerut negocieri cu talibanii, dezminţind informaţiile potrivit cărora au avut loc o serie de discuţii la Mecca. Un purtător de cuvânt al talibanilor a dezminţit de asemenea această informaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici