Niciun deces nou din cauza Covid-19 raportat în China, pentru prima dată din ianuarie

  • Autorităţile din China a raportat zero noi decese provocate de Covid-19 pentru prima data din ianuarie
  • China încă se confruntă cu focare de coronavirus
  • În Wuhan, zeci de blocuri rezidenţiale au fost închise cu doar o zi înainte ca restricţiile de călătorie să fie ridicate
1854 afișări
Imaginea articolului Niciun deces nou din cauza Covid-19 raportat în China, pentru prima dată din ianuarie

Sursa foto: Profimedia

Comisia Naţională a Sănătăţii a confirmat, marţi, 32 de noi cazuri de coronavirus în China, toate dintre acestea fiind cazuri de „import”, cetăţeni veniţi din alte ţări. De asemenea, au fost confirmate şi 30 de cazuri asimptomatice, informează The Guardian.

Totuşi, pentru prima oară de când comisia a început să-şi publice datele în ianuarie, niciun deces nou nu a fost anunţat.

Vestea a venit în timp ce autorităţile din China continentală şi Hong Kong întăreau restricţiile pentru cetăţenii care ajungeau din alte ţări în timp ce numărul de cazuri de „import” şi cele asimptomatice continuă să crească. 

Peste 1.3 milioane de oameni din întreaga lume au fost diagnosticaţi cu Covid-19, iar 74.744 au murit în urma infecţiei cu noul coronavirus, potrivit ultimelor date ale Universităţii Johns Hopkins.

Luna trecută, autorităţile au început să relaxeze restricţiile asupra locuitorilor din Wuhan, oraş care a trecut prin luni de carantină „extraordinară” astfel încât să oprească răspândirea coronavirusului.

În timp ce rata infecţiilor a scăzut, autorităţile au permis locuitorilor a peste 7.000 de ansambluri rezidenţiale din Wuhan să-şi părăsească locuinţele timp de două ore. Restricţiile de călătorie erau programate să fie ridicate miercuri, astfel permiţând oamenilor care au coduri de sănătate verzi să iasă din oraş.

Totuşi, agenţia de stat Xinhua a anunţat, luni, că acele denumiri au fost revocate pentru 45 de ansambluri din cauza apariţiei cazurilor asimptomatice, precum şi alte motive nespecificate. 

Autorităţile chineze au început să se concentreze recent pe cazurile asimptomatice, care până luna aceasta nu erau incluse în bilanţul total al infecţiilor confirmate, în ciuda faptului că reprezentau 18-31% din numărul total, potrivit medicului specializat în boli infecţioase Zhang Wenhong, din Shanghai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici