Numeroşi pasageri, blocaţi pe aeroportul din Frankfurt din cauza grevei de la Lufthansa - VIDEO

Zeci de zboruri au fost anulate luni dimineaţă pe aeroportul din Frankfurt, unul din cele mai importante din Europa, numeroşi pasageri rămânând la sol din cauza grevei organizate de angajaţii companiei Lufthansa.

74 afișări
Imaginea articolului Numeroşi pasageri, blocaţi pe aeroportul din Frankfurt din cauza grevei de la Lufthansa - VIDEO

Numeroşi pasageri, blocaţi pe aeroportul din Frankfurt din cauza grevei de la Lufthansa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei mai mulţi dintre pasageri şi-au păstrat calmul, dar pentru membrii familiei Vanborre, cinci adulţi şi un copil în vârstă de doi ani, aşteptarea este prea lungă: aceştia au plecat în urmă cu 17 ore din locul unde şi-au petrecut vacanţa în Thailanda, s-au aflat la bordul a trei zboruri, apoi au ajuns pe aeroportul din Frankfurt.

"Mai avem foarte puţină mâncare şi am dormit foarte puţin", a afirmat Olivier Vanborre. Singura soluţie care le-a fost propusă luni dimineaţă de compania Lufthansa acestor locuitori din Marsilia a fost un tren spre Paris.

Circa alţi 20 de pasageri ai zborului anulat Frankfurt-Marsilia, unii purtând cămăşi cu mânecă scurtă sau pălării din paie pe cap, au încercat să obţină informaţii de la ghişeul companiei Lufthansa.

Întors alături de soţia sa de la New Delhi, Jacques Debarnot, un pensionar în vârstă de 65 de ani, încearcă să-şi păstreze calmul, dar nu ştie motivul pentru care a fost anulat zborul său. "Am fost plimbaţi de la o poartă (de îmbarcare) la alta şi nu se ştie de ce nu decolează avionul", a precizat el.

O altă pasageră din Franţa voia să petreacă alături de prietenul ei un sfârşit de săptămână la Veneţia. Ea locuieşte la Strasbourg şi s-a trezit la ora locală 03.00 (04.00, ora României) pentru a se duce la aeroport, fără să ştie de grevă.

"Ni se vor returna banii pentru zbor, dar nu pentru restul, vizitele cu ghid care au fost rezervate. Sunt scârbită", a afirmat ea.

"În general, prefer să călătoresc cu compania Lufthansa decât cu Air France deoarece nu sunt niciodată în grevă", a adăugat ea.

Într-o situaţie delicată se află şi Shuyi Lai, un muzician în vârstă de 32 de ani, care trebuie să se întoarcă la Hong Kong. "Nu mă îndoiesc că ne vor ajuta", a spus el.

În sala de aşteptare, numeroşi pasageri preferă să-şi amâne călătoria şi au format o coadă pentru a-şi primi banii pe bilete sau vor să apeleze la tren.

În afara aeroportului, 500 de piloţi în uniformă au defilat în cursul dimineţii în faţa unuia din terminale. Greva acestora este una din cele mai importante din istoria transportului aerian german, aproape jumătate din zboruri fiind anulate.

"Nu ne apărăm privilegiile, ci contractele", a precizat purtătorul de cuvânt al sindicatului Cockpit, Jorg Handweg. Piloţii cer garantarea locurilor de muncă pentru toate filialele grupului, atât în Germania, cât şi în străinătate, dar şi pentru zborurile regionale.

Negocierile cu conducerea instituţiei au fost sistate. Greva pare a fi, în orice caz, o veste proastă pentru şoferii de taxi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici