Parchetul antiterorist din Franţa a preluat ancheta în cazul atacului din secţia de poliţie

  • Parchetul antiterorist din Franţa a preluat investigaţia în cazul atacului comis într-o secţie de poliţie situată la periferia Parisului.
  • Premierul Jean Castex s-a deplasat la locul incidentului, soldat cu moartea unei angajate a poliţiei.
  • Autorul atacului este un cetăţean francez de origine tunisiană, în vârstă de 37 de ani.
360 afișări
Imaginea articolului Parchetul antiterorist din Franţa a preluat ancheta în cazul atacului din secţia de poliţie

Atac terorist în Franţa

Parchetul antiterorist din Franţa s-a autosesizat în cazul atacului comis vineri într-o secţie de poliţie situată la periferia Parisului, afirmă surse judiciare.
 
Anchetatorii încearcă să afle motivul atacului, fiind analizate toate ipotezele.
 
Premierul Jean Castex s-a deplasat la locul incidentului.
 
"Republica tocmai a pierdut o eroină a vieţii de zi cu zi, în urma unui gest barbar şi de o infinită laşitate. Le transmit apropiaţilor victimei că au susţinerea întregii naţiuni. Forţelor de ordine le transmit că le împărtăşesc emoţia şi indignarea", a declarat Jean Castex.
 
Autorul atacului este un cetăţean francez de origine tunisiană, în vârstă de 37 de ani. Potrivit martorilor, individul a fost auzit strigând o sintagmă utilizată de militanţi islamişti în momentul atacului, produs într-o secţie de poliţie situată în localitatea Rambouillet (Yvelines), la periferia sud-vestică a capitalei Franţei. O angajată din cadrul poliţiei în vârstă de 49 de ani a fost ucisă în atac.
 
Agresorul a fost împuşcat de alţi agenţi de poliţie şi, conform unor surse citate de publicaţia La Provence, a decedat. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici