Pentagonul pregăteşte 20.000 de militari pentru intervenţie în caz de atac pe teritoriul SUA

Armata americană va dispune, până în 2011, de 20.000 de militari pregătiţi pentru a sprijini autorităţile locale în cazul unui atac terorist nuclear sau al altor catastrofe produse pe teritoriul SUA, au declarat oficiali din Pentagon, citaţi Washington Post, în ediţia electronică de luni.

16 afișări
Imaginea articolului Pentagonul pregăteşte 20.000 de militari pentru intervenţie în caz de atac pe teritoriul SUA

Pentagonul pregăteşte 20.000 de militari pentru intervenţie în caz de atac pe teritoriul SUA (Imagine: Mediafax Foto)

Analişti citaţi de ziarul american afirmă că modificarea rolului forţelor armate, planificată cu mult timp în urmă, a primit recent finanţarea şi alocările de trupe necesare, însă provoacă îngrijorarea asociaţiilor pentru libertăţi civile şi este criticată chiar şi de unii membri ai forţelor armate.

 

Planul Pentagonului prevede crearea a trei forţe de reacţie rapidă, care să devină operaţionale până în septembrie 2011 - o unitate formată din 4.700 de persoane, disponibilă de la 1 octombrie, la baza Fort Stewart din Georgia şi alte două unităţi, care vor consolida un grup de 80 de membri ai Gărzii Naţionale şi unităţile de rezervişti, care dispun de circa 6.000 de membri.

Toţi militarii vor fi pregătiţi pentru a reacţiona în cazul unui atac intern cu arme chimice, biologice, radiologice, nucleare sau atacuri de amploare comise cu explozibili.

Pregătirile armatei pentru reacţia în cazul unui atac cu arme de distrugere în masă datează din 1996, dar au fost accelerate după atentatele din 11 septembrie 2001.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici