Peste 380 de cadavre într-o moschee din Nigeria, în urma violenţelor postelectorale

Un număr de 381 de cadavre au fost depuse într-o moschee din Jos, oraş din centrul Nigeriei, devastat de violenţele postelectorale între creştini şi musulmani, a declarat sâmbătă, un corespondent local al Radio France Internationale (RFI), care le-a numărat.

32 afișări
Imaginea articolului Peste 380 de cadavre într-o moschee din Nigeria, în urma violenţelor postelectorale

Peste 380 de cadavre într-o moschee din Nigeria, în urma violenţelor postelectorale (Imagine arhivă: Mediafax Foto/AFP)

"Eram la mosceea centrală în această după-amiază şi am număr 378 de cadavre, dar în momentul în care mă pregăteam să ies, au fost aduse alte trei cadavre", a declarat Aminu Kanu.

Jos, capitala statului Plateau, a fost vineri şi sâmbătă teatrul unor violenţe postelectorale între musulmani şi creştini, care îşi dispută victoria în alegerile locale, desfăşurate joi.

Guvernatorul statului, Jonah Jang, a ordonat sâmbătă restricţii de circulaţie timp de 24 de ore, în patru cartiere ale oraşului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici