Piraţii au răpit 15 marinari turci într-un atac în zona Nigeriei. Biroul preşedintelui Erdogan a declarat duminică că organizează „salvarea personalului navei răpite”

  • Piraţii de pe coasta Nigeriei au răpit 15 marinari dintr-o navă-container turcească din Golful Guineei sâmbătă într-un atac violent, care a avut loc mai departe de ţărm decât de obicei.
  • Un marinar azer a fost ucis în raid, în timp ce cei răpiţi provin din Turcia, conform unei liste a echipajului obţinută de Reuters.
5647 afișări
Imaginea articolului Piraţii au răpit 15 marinari turci într-un atac în zona Nigeriei. Biroul preşedintelui Erdogan a declarat duminică că organizează „salvarea personalului navei răpite”

Piraţii au răpit 15 marinari turci într-un atac în zona Nigeriei. Biroul preşedintelui Erdogan a declarat duminică că organizează „salvarea personalului navei răpite”

Rapoartele de la echipaj, membri ai familiei şi surse de securitate au descris atacul ca fiind unul sofisticat şi bine orchestrat în care piraţii înarmaţi s-au îmbarcat pe navă şi au folosit posibil materiale explozive pentru a distruge închizătorile.

Nava cu pavilion liberian se îndrepta spre Cape Town din Lagos când a fost atacată sâmbătă la 160 de kilometri de insula Sao Tome, au arătat rapoartele maritime.

Biroul preşedintelui turc Tayyip Erdogan a declarat duminică că organizează „salvarea personalului navei răpite”.

Erdogan a vorbit de două ori prin telefon cu al patrulea căpitan al navei, Furkan Yaren, care a rămas la bord după atac, a declarat biroul său.

Ambrey, o companie de securitate, a declarat că patru bărbaţi înarmaţi s-au îmbarcat pe nava Mozart şi au intrat în zona închisă - unde echipajul este sfătuit să se ascundă în orice atac - de pe puntea din vârful cabinei.

Edward Yeibo, comandantul marinei nigeriene, a declarat că nu este conştient de atac şi căută detalii. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici