Preşedintele Bulgariei: Uniunea Europeană nu ar trebui să suspende fondurile de coeziune

Rumen Radev, preşedintele Bulgariei, a declarat că Uniunea Europeană nu ar trebui să reducă volumul fondurilor de coeziune, după ce Comisia Europeană a propus condiţionarea acordării finanţării UE de situaţia statului de drept, informează site-ul agenţiei Xinhua.

392 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Bulgariei: Uniunea Europeană nu ar trebui să suspende fondurile de coeziune

Preşedintele Bulgariei: Uniunea Europeană nu ar trebui să suspende fondurile de coeziune

"Cred că securitatea şi apărarea europeană sunt o prioritate absolută, însă fără coeziune, fără o convergenţă reală, riscăm să adâncim diviziunile din Europa", a declarat Radev la o conferinţă de presă comună cu omologul său austriac, Alexander Van der Bellen.

"Este inacceptabil", a continuat Radev, făcând referire la propunerea Comisiei Europene privind bugetul UE pentru perioada 2021-2027, adăugând că poziţia Bulgariei este că fondurile de coeziune "sunt ultimele lucruri care poate fi reduse".

La rândul său, van der Bellen a afirmat că fondurile UE de cooperare şi solidaritate nu sunt doar în interesul beneficiarilor, ci şi în cel al donatorilor.

Potrivit bugetului propus de Comisia Europeană, investiţiile în zone precum securitatea ar creşte, în timp ce fondurile pentru coeziune şi agricultură ar urma să scadă cu 5%.

Vineri, preşedinţii Bulgariei şi Austriei vor participa la o reuniune informală cu preşedintele României, Klaus Iohannis, care va avea loc la Ruse, Bulgaria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici