Preşedintele Columbiei,la primirea Premiului Nobel: Acordul cu FARC este o speranţă pentru Siria

Preşedintele Columbiei a spus, când i-a fost înmânat Premiul Nobel pentru Pace 2016, că un acord privind încheierea războiului civil cu rebelii FARC care durează de 52 de ani reprezintă "o rază de speranţă" pentru rezolvarea conflictelor începând cu cel din Siria până la cel din Sudanul de Sud.

440 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Columbiei,la primirea Premiului Nobel: Acordul cu FARC este o speranţă pentru Siria

Preşedintele Columbiei,la primirea Premiului Nobel: Acordul cu FARC este o speranţă pentru Siria (Imagine: Manuel Santos / Mediafax Foto)

În cadrul discursului pe care l-a susţinut după ce i-a fost înmânat premiul, Juan Manuel Santos a spus că Columbia însăşi s-a inspirat de la alte procese de pace cum ar fi cel din Africa de Sud şi Irlanda de Nord, relatează Reuters.

Santos a primit o medalie de aur, o diplomă şi un cec în valoare de 870.000 de dolari la ceremonia de la Oslo, pentru eforturile depuse în sensul încheierii conflictului cu gruparea rebelă FARC, în care au murit 220.000 de oameni.

"Acordul de pace columbian este o rază de speranţă într-o lume afectată de atât de multe conflicte şi de atâta intoleranţă", a spus el.

"Dovedeşte că, ceea ce pare la început imposibil, prin perseverenţă ar putea deveni posibil chiar şi în Siria sau Yemen sau Sudanul de Sud", a spus el în faţa unui grup de oameni printre care se aflau victime ale războiului precum şi regele Harald al V-lea al Norvegiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici