Replică de 7,5 grade a cutremurului din Indonezia

O replică seismică de 7,5 grade a fost resimţită, duminică dimineaţa, în provincia indoneziană Papua, afectată cu numai câteva ore înainte de un cutremur puternic, a anunţat Institutul american de geofizică USGS.

24 afișări
Imaginea articolului Replică de 7,5 grade a cutremurului din Indonezia

Indonezia suspendă alerta de tsunami declanşată după cutremurul de 7,2 grade (Imagine: Mediafax Foto)

USGS a precizat că seismul iniţial a avut o magnitudine de 7,6 grade, modificând astfel estimarea iniţială a agenţiei seismologice locale, care apreciase magnitudinea la 7,2 şi declanşase, pentru scurt timp, o alertă de tsunami.

Primul cutremur a avut loc duminică, la ora locală 4.43 (sâmbătă, 21.43, ora României), la o adâncime de 10 kilometri şi la o distanţă de aproximativ 150 de kilometri nord-vest de Manokwari.

Seismul a provocat panică în capitala provinciei, Manokwari, unde locuitorii şi-au părăsit casele, însă nu s-a soldat cu pagube materiale sau victime, a declarat un poliţist local. "Cutremurul a fost foarte puternic şi l-am resimţit timp de trei minute. Alimentarea cu electricitate este întreruptă şi, din această cauză, nu am putut verifica încă pagubele", a adăugat el.

"Poliţia şi armata îi ajută pe oameni să ajungă în zone mai înalte, din cauza alertei de tsunami", a spus el.

Cutremurul a fost urmat de o primă replică de 5,1 grade la ora locală 6.41, iar agenţia indoneziană a anunţat şi un alt seism, de 5,6 grade, la interval de numai o oră, în largul insulei Flores.

Indonezia a fost grav afectată în decembrie 2004 de un val seismic soldat cu peste 200.000 de morţi în 11 ţări din Asia. Aflat la intersecţia a trei plăci tectonice, arhipelagul indonezian este afectat aproape zilnic de cutremure.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici