Rogozin: Sectorul rus al construcţiilor navale constituie o problemă pentru "duşmanii" Moscovei

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a apreciat marţi seara că Washingtonul a introdus sancţiuni împotriva Corporaţiei unite de şantiere navale ale Rusiei (OSK), deoarece construcţiile navale militare ruse constituie o problemă pentru ţările ostile Moscovei, relatează RIA Novosti, în ediţia electronică.

999 afișări
Imaginea articolului Rogozin: Sectorul rus al construcţiilor navale constituie o problemă pentru "duşmanii" Moscovei

Dmitri Rogozin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Decizia lui Obama de a introduce sanţiuni împotriva OSK este o dovadă a faptului că sectorul rus al construcţiilor navale militare reprezintă o problemă pentru duşmanii Rusiei", a scris Rogozin într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Trezoreria americană a anunţat că Statele Unite au adoptat marţi noi sancţiuni financiare împotriva Rusiei pentru rolul ei în criza din Ucraina, plasând pe lista neagră americană trei bănci ruseşti şi grupul rus de şantiere navale OSK, care se ocupă de construcţia de submarine şi tancuri petroliere.

Astfel, Statele Unite le interzic americanilor să efectueze anumite tranzacţii cu VTB, a doua bancă din Rusia, cu Banca Moscovei, care este una dintre filialele sale, şi cu Banca Agricolă rusească, principalul creditor al agriculturii Rusiei.

Ulterior, preşedintele american a subliniat că Washingtonul nu s-a angajat într-un "nou Război Rece" cu Moscova.

El a precizat că noile sancţiuni americane vizează sectoarele-cheie ale economiei ruse: sectorul energetic, armamentul, finanţele.

"Blocăm exporturile de anumite bunuri şi tehnologii cu destinaţia către sectorul energetic rus. Extindem sancţiunile noastre împotriva unor bănci şi grupuri din domeniul apărării. Suspendăm în mod oficial creditele şi finanţările pentru proiecte de dezvoltare în Rusia", a declarat preşedintele american.

La rândul ei, Uniunea Europeană a adoptat marţi, pentru prima dată, o importantă serie de sancţiuni economice contra Rusiei, pentru a-l constrânge pe preşedintele Vladimir Putin să nu mai susţină acţiunile destabilizatoare din Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici