Rusia avertizează Iranul în legătură cu eventuala decizie de îmbogăţire a uraniului

Eventuala decizie a Iranului de a produce propriul uraniu îmbogăţit, la nivelul de 20 la sută, nu face decât "să împiedice soluţionarea rapidă" a dosarului nuclear iranian, a anunţat Ministerul rus de Externe.

20 afișări
Imaginea articolului Rusia avertizează Iranul în legătură cu eventuala decizie de îmbogăţire a uraniului

Rusia avertizează Iranul în legătură cu eventuala decizie de îmbogăţire a uraniului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Decizia (Iranului) de a-şi îmbogăţi uraniul încălcând rezoluţiile Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) nu face decât să intensifice preocupările şi să împiedice soluţionarea rapidă a situaţiei din jurul programului nuclear", a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Andrei Nesterenko.

Această declaraţie intervine după ce Iranul a lăsat să se înţeleagă că va pune în aplicare curând avertismentul privind producerea de uraniu puternic îmbogăţit.

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a precizat că va da la începutul lunii februarie "o veste bună referitoare la producerea de uraniu îmbogăţit la 20 la sută", după ce negocierile cu marile puteri privind dosarul nuclear au fost sistate.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunţat miercuri că marile puteri nu "vor putea să aştepte la infinit".

"Partenerii noştri discută deja despre necesitatea analizării unor măsuri suplimentare (împotriva Iranului, n.red) în Consiliul de Securitate (al ONU) pentru a îndeplini obiectivele stabilite de către comunitatea internaţională", a precizat el, la sfârşitul unei întrevederi cu omologul său american, Hillary Clinton.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici