Rusia cere explicaţii Turciei după interceptarea avionului sirian. La bordul navei nu erau arme, susţine un oficial rus

Rusia cere explicaţii Turciei după interceptarea, miercuri seara, a unui avion de linie sirian, care a "pus în pericol" pasagerii ruşi, a anunţat joi Ministerul rus de Externe.

1980 afișări
Imaginea articolului Rusia cere explicaţii Turciei după interceptarea avionului sirian. La bordul navei nu erau arme, susţine un oficial rus

Rusia cere explicaţii Turciei după interceptarea avionului sirian (Imagine Arhiva: Mediafax Foto/AFP)

Rusia "le cere autorităţilor turce explicaţii cu privire la justificarea unor astfel de acte faţă de cetăţenii ruşi", a declarat ministerul într-un comunicat, subliniind interceptarea avioanelor de vânătoare care a "pus în pericol pasagerii, între care se aflau 17 cetăţeni ruşi".

"Nu existau nici arme şi nici componente pentru armament la bordul avionului", a delarat această sursă sub protecţia anonimatului.

"Dacă ar fi trebuit să fie livrate Siriei echipamente militare sau armament, acest lucru s-ar fi efectuat în mod legal, ci nu pe cale ilegală, cu atât mai mult cu cât la bordul avionului se aflau civili", a adăugat acest oficial.

El a notat că Moscova, un aliat tradiţional al Damascului, nu a suspendat cooperarea sa militară cu Siria.

Avionul sirian, de tip Airbus A-320, care a plecat de la Moscova cu destinaţia Damasc, a fost escortat miercuri seara de către două avioane de tip F-4 aparţinând forţelor aeriene turce şi obligat să aterizeze pe Aeroportul Ankara-Esenboga în vederea efectuării unor controale de securitate.

Ministrul turc de Externe Ahmet Davutoglu a anunţat miercuri seara prezenţa unei "încărcături ilegale la bordul avionului, care ar fi trebui să fie semnalată" în conformitate cu reglementările aviaţiei civile.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici