Rusia şi Iranul reafirmă angajamentul faţă de acordul nuclear din 2015

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi omologul său iranian Mohammad Javad Zarif au reafirmat, luni, printr-o conversaţie telefonică, angajamentul celor două state faţă de acordul nuclear cu Iranul, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass.

237 afișări
Imaginea articolului Rusia şi Iranul reafirmă angajamentul faţă de acordul nuclear din 2015

Rusia şi Iranul reafirmă angajamentul faţă de acordul nuclear din 2015

"(Cei doi miniştri) au pus accent pe angajamentul reciproc de a implementa în totalitate Planul Comun şi Cuprinzător de Acţiune cu privire la programul nuclear iranian. Teheranul îşi onorează angajamentele asumate în cadrul acesteia, aşa cum a confirmat AIEA (Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică)", a declarat Lavrov, adăugând că liderii celor două state continuă să "facă schimb de opinii cu în legătură cu situaţia actuală din Orientul Mijlociu, încercând să găsească soluţii de a rezolva situaţia de criză".

Conversaţia a fost iniţiată de partea iraniană.

Pe 14 iulie 2015, Iranul şi P5+1 (cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate ONU şi Germania) au ajuns la un acord cu privire la programul nuclear al Teheranului. Acordul prevedea ridicarea sancţiunilor impuse Iranului de către ONU şi UE, iar în schimb Teheranul se angaja să-şi poziţioneze programul nuclear sub controlul internaţional. Implementarea acordului a început pe 16 ianuarie 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici