Rusia susţine că toate centralele sale nucleare sunt sigure în caz de cutremur

Testele realizate la centralele nucleare ruse au dovedit că acestea sunt sigure şi capabile să facă faţă unui tsunami de 14 metri înălţime sau celor mai puternice cutremure, a afirmat marţi, la Kiev, vicepremierul rus Igor Secin.

23 afișări
Imaginea articolului Rusia susţine că toate centralele sale nucleare sunt sigure în caz de cutremur

Rusia susţine că toate centralele sale nucleare sunt sigure în caz de cutremur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Încheiem în acest moment teste de rezistenţă la toate centralele nucleare operaţionale în Rusia", controlând în special "stabilitatea lor în faţa unui tsunami de 14 metri şi în cazul unor seisme cu magnitudinea 9", a declarat Secin, în cursul unui summit pe tema energiei nucleare, la Kiev.

"Ne-am asigurat că tehnologiile reactoarelor ruseşti corespund tuturor standardelor de securitate şi garantează că nici un sistem nu va fi în pană", a adăugat el.

El a precizat că centralele nucleare ruse "sunt protejate în mod sigur de consecinţele cataclismelor naturale, cum ar fi un uragan sau inundaţiile. Ele vor ţine în cazul căderii unui avion de 400 de tone, al unei unde de şoc sau al unui seism de mare putere".

Secin s-a exprimat după o conferinţă internaţională privind siguranţa nucleară şi o conferinţă a donatorilor pentru a finanţa un nou sarcofag în jurul reactorului nuclear de la Cernobîl, la 25 de ani după accident.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici