Siria: Peste 94.000 de persoane au murit în urma revoltelor şi confruntărilor militare

Peste 94.000 de persoane au fost ucise în Siria de la începutul revoltelor împotriva regimului Bashar al-Assad, în martie 2011, conform unui bilanţ revizuit al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

235 afișări
Imaginea articolului Siria: Peste 94.000 de persoane au murit în urma revoltelor şi confruntărilor militare

Siria: Peste 94.000 de persoane au murit în urma revoltelor şi confruntărilor militare (bilanţ) (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Duminică, organizaţia anunţase un bilanţ de 82.257 de morţi, dar marţi a comunicat că cifra a fost revizuită pentru că au fost primite noi informaţii.

"Potrivit noilor informaţii, numărul morţilor se ridică la peste 94.000", precizează OSDO, amintind că 4,2 milioane de persoane şi-au părăsit locuinţele din cauza conflictului şi există 1,4 milioane de refugiaţi.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu confruntări armate între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad şi forţele militare ale opoziţiei. Bilanţul victimelor nu poate fi confirmat din alte surse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici