Şoferii de camioane care vin din Marea Britanie au interdicţie de călătorie în Franţa. Armata va ajuta la testarea lor pentru deblocarea fluxului comercial

  • Franţa a blocat fluxul comercial cu Marea Britanie.
  • Miniştrii sunt îndemnaţi să rezolve problema astăzi, primind un avertisment că ar putea exista lipsuri de alimente proaspete începând cu săptămâna viitoare.
  • Aseară, Boris Johnson i-a îndemnat pe oameni să nu cumpere panică în zilele dinaintea Crăciunului, iar miniştrii au purtat mai multe discuţii, în încercarea de a uşura restul fluxului comercial.
  • O lungă listă de ţări au interzis deja călătoriile pasagerilor din Marea Britanie, din cauza noii tulpini de COVID-19.
2749 afișări
Imaginea articolului Şoferii de camioane care vin din Marea Britanie au interdicţie de călătorie în Franţa. Armata va ajuta la testarea lor pentru deblocarea fluxului comercial

Şoferii de camioane care vin din Marea Britanie au interdicţie de călătorie în Franţa. Armata va ajuta la testarea lor pentru deblocarea fluxului comercial

Peste 1.500 de camioane fac coadă pe M20 sau staţionează pe Aeroportul Kent's Manston, în urma deciziei Franţei de a opri pe oricine intră din Marea Britanie timp de 48 de ore din cauza noii tulpini de coronavirus.

Ian Wright, director executiv al Federaţiei pentru Alimente şi Băuturi, a declarat că, deşi populaţia „nu trebuie să aibă griji cu privire la aprovizionarea cu alimente de Crăciun”, consecinţele ar putea fi resimţite în scurt timp.

„Impactul asupra disponibilităţii la raft a anumitor alimente proaspete va fi resimţit, probabil, începând cu săptămâna viitoare”, a avertizat el.

Marţi, lungi şiruri de camioane s-au întins pe străzile din Kent, iar în ciuda restricţiilor impuse, şoferii au aşteptat în speranţa că frontiera se va redeschide în curând.

Secretarul Transporturilor, Grant Shapps, a îndemnat pe oricine încearcă să traverseze Canalul să evite zona.

Ministrul de externe francez a declarat că interdicţia de 48 de ore este „o măsură de urgenţă care ne permite să oferim o soluţie practică şi să schimbăm opinii cu partenerii europeni”, adăugând că speră că o soluţie va fi „formalizată în timpul zilei”, a notat Sky News.

Conform interdicţiei, transportul de marfă neînsoţit, mai ales în containere de transport maritim, poate continua să călătorească cu trenuri şi bărci peste Canal, dar orice mărfuri aduse cu camioane trebuie să rămână pe solul britanic.

Ministrul de interne, Priti Patel, a declarat pentru Sky News că guvernul „lucrează pentru a obţine o rezoluţie” şi „este un interes de ambele părţi” ca Franţa să-şi atenueze poziţia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici