Stoltenberg: Ar fi o tragedie dacă ar câştiga Putin. Lumea ar deveni mai periculoasă

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că NATO va sprijini Ucraina, pentru că dacă ar câştiga Rusia ar fi o tragedie nu doar pentru poporul ucrainean, ci şi pentru întreaga lume, care ar deveni mai periculoasă.

866 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg: Ar fi o tragedie dacă ar câştiga Putin. Lumea ar deveni mai periculoasă

Întrebat, luni, în conferinţa de presă de la Bucureşti, dacă are informaţii privind o posibilă escaladare a războiului din Ucraina, secretarul general al NATO a spus că „războaiele sunt greu de prevăzut” şi a vorbit despre „greşeala strategică” a lui Vladimir Putin.

„Luna trecută am văzut că preşedintele Putin a făcut o mare greşeală strategică, a subestimat forţa poporului, armatei şi nivelului politic din Ucraina. A crezut că poate să preia controlul întregii ţări în doar câteva zile, după care trupele ruse au fost respinse din Kiev, apoi din Harkov, apoi din Herson”, a spus Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a spus că sarcina Alianţei este de a sprijini Ucraina, pentru că este singura modalitate de a obţine „un rezultat pozitiv”. În caz contrar, „lumea ar deveni mai periculoasă”.

„Sarcina noastră este să sprijinim Ucraina pentru că ştim singura modalitate de a obţine un rezultat pozitiv este să întărim capacitatea lor de luptă. La un moment sau altul războiul probabil că se va termina la masa negocierilor, însă rezultatul negocierilor depinde de situaţia de pe câmpul de luptă. Sprijinim, aşadar, Ucraina, şi pentru că ştim că ar fi o tragedie pentru poporul ucrainean dacă ar câştiga Putin, dar şi lumea întreagă va deveni mai periculos pentru că mesajul va fi către toţi liderii autoritari că prin uz de forţă legiferat în ţara respectivă se pot atinge nişte obiective. Vom fi într-o lume mai periculoasă şi vom fi mai vulnerabili. Nu putem da înapoi acum”, a mai spus Jens Stoltenberg.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici