SUA au depistat o activitate cu arme chimice în cadrul bazei siriene bombardate în aprilie

Statele Unite au depistat o activitate catalogată drept pregătire activă a Siriei pentru un posibil atac cu armament chimic în cadrul bazei aeriene Shayrat, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis, informează site-ul agenţiei Reuters.

587 afișări
Imaginea articolului SUA au depistat o activitate cu arme chimice în cadrul bazei siriene bombardate în aprilie

SUA au depistat o activitate cu arme chimice în cadrul bazei siriene bombardate în luna aprilie

Baza aeriană Shayrat din Siria a fost ţinta unui atac cu rachete Tomahawk lansate de pe distrugatoare americane, în luna aprilie, ca răspuns la un presupus atac chimic atribuit regimului Bashar al-Assad, în urma căruia 87 de persoane au murit în provincia Idlib.

"Această activitate a implicat anumite aeronave într-un hangar, într-o zonă care a fost asociată cu folosirea de arme chimice. Am depistat această activitate îngrijorătoare de acum o zi sau două", a declarat Jeff Davis.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului nu a oferit informaţii suplimentare cu privire la modul în care au fost obţinute aceste informaţii.

Marţi, Casa Albă l-a avertizat pe preşedintele sirian Bashar al-Assad că va fi tras la răspundere dacă forţele siriene vor lansa un nou atac cu arme chimice, precizând că autorităţile americane au indicii că regimul de la Damasc pregăteşte o astfel de acţiune.

În luna aprilie, preşedintele Trump a ordonat un atac cu rachete de croazieră asupra baze aeriene Shayrat din Siria, ca represalii la presupusul atac cu arme chimice efectuat de forţele lui Assad asupra rebelilor. Damascul a negat categoric că ar fi folosit arme chimice, preşedintele Assad sugerând că totul a fost o "minciună" utilizată pentru a justifica atacul cu rachete efectuat de SUA.

Un oficial american a declarat că avertismentul Casei Albe se bazează pe informaţii noi privind obiectivele unde se presupune că regimul Assad ascunde arme chimice şi care indică activităţi anormale ce pot fi asociate cu pregătirea unui nou atac chimic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici