Sute de persoane care erau blocate de incendiile de vegetaţie, salvate la periferia Atenei - VIDEO

Autorităţile grece au salvat, vineri, 200 de persoane care erau blocate pe o plajă din Atena din cauza incendiilor de vegetaţie, relatează presa elenă.

294 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane care erau blocate de incendiile de vegetaţie, salvate la periferia Atenei - VIDEO

Sute de persoane care erau blocate de incendiile de vegetaţie, salvate la periferia Atenei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele aproximativ 200 de persoane au fost salvate de ambarcaţiuni ale Pazei de Coastă de pe plaja Laconia, situată la periferia capitalei Greciei.

Un amplu incendiu de vegetaţie a izbucnit, vineri, pe dealurile din Atena, în apropierea unor zone rezidenţiale. Sute de pompieri încearcă să stingă 50 de focare de incendiu, în sudul Greciei şi la periferia capitalei.

Potrivit cotidianului The New York Times, premierul Alexis Tsipras a solicitat intervenţia armatei, transmiţând şi ţărilor europene că sunt necesare elicoptere pentru stingerea incendiilor.

"Toate forţele sunt în stare de alertă", a declarat Tsipras.

Ministrul grec al Apărării, Panos Kammenos, a explicat că cel puţin un incendiu a fost declanşat intenţionat.

La periferia Atenei, incendiile afectează o zonă împădurită cuprinsă între Muntele Ymittos şi plaja Laconia, în sudul Peloponesului. Mai multe sate din zona Laconia au fost evacuate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici