Tensiuni între Marea Britanie şi UE: Boris Johnson justifică folosirea termenului „act de capitulare” în negocierile cu UE

Premierul britanic, Boris Johnson, justifică, în faţa Comitetului parlamentar al Conservatorilor 1922, utilizarea termenului de „act de capitulare”, răspunzând criticilor care îl acuză de accentuarea tensiunilor dintre Marea Britanie şi UE, relatează agenţia Reuters.

608 afișări
Imaginea articolului Tensiuni între Marea Britanie şi UE: Boris Johnson justifică folosirea termenului „act de capitulare” în negocierile cu UE

Boris Johnson justifică folosirea termenului „act de capitulare” în negocierile cu UE

Răspunzând presiunilor venite din partea Uniunii Europene, conform cărora Brexit-ul va fi amânat în lipsa unui acord, fapt ce contravine poziţiei ferme adoptată de premierul britanic în ceea ce priveşte ieşirea, la 31 octombrie, a Marii Britanii din UE, Boris Johnson consideră dispoziţia legală care reglementează această condiţie ca fiind un „act de capitulare”.

Terminologia utilizată de prim-ministrul britanic a făcut obiectul criticilor ulterioare venind din atât din partea opoziţiei, cât şi din partea unor membri ai Partidului Conservator, legate de accentuarea divizării dintre statul britanic şi blocul european şi, totodată, de posibilitatea incitării la violenţă împotriva celor care lucrează pentru Parlamentul britanic.

Boris Johnson şi-a justificat discursul în cadrul Comitetului parlamentar al Conservatorilor 1922, desfăşurat joi, susţinând faptul că legea invocată de liderii europeni subminează poziţia britanicilor în procesul de negociere cu Uniunea Europeană.

Premierul s-a angajat, în timpul aceleiaşi sesiuni de negociere, să realizeze o propunere pentru un acord până la finalul lunii octombrie, deşi întâmpină dificultăţi în reglementarea situaţiei graniţei cu Irlanda, conform declaraţiilor făcute de un membrul al Partidului Conservator.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici