Un tânăr român se numără printre protestatarii arestaţi în urma violenţelor din Roma

Un tânăr român se numără printre protestatarii arestaţi în urma violentelor manifestaţii desfăşurate sâmbătă la Roma, informează site-ul agenţiei de presă Adnkronos.

63 afișări
Imaginea articolului Un tânăr român se numără printre protestatarii arestaţi în urma violenţelor din Roma

Un tânăr român se numără printre protestatarii arestaţi în urma violenţelor din Roma

Autorităţile italiene au anunţat arestarea a 12 persoane în urma protestelor violente de la Roma. Suspecţii sunt nouă bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 21 şi 30 de ani.

Printre protestatarii reţinuţi se numără şi un tânăr român, Robert S., în vârstă de 21 de ani. Românul pare să fie singurul străin arestat în urma marşului "indignaţilor" desfăşurat în capitala Italiei.

Alte opt persoane, inclusiv şase minori, sunt cercetate în stare de libertate.

Sâmbătă, cu ocazia "zilei mondiale a indignaţilor", Roma s-a confruntat cu cele mai grave violenţe din ultimii ani. În adevărate scene de gherilă urbană, 135 de persoane au fost rănite, dintre care 105 poliţişti, iar pagubele au fost evaluate la un milion de euro.

Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, a condamnat "violenţele fără precedent" provocate de mici grupuri organizate şi violente, distincte de majoritatea paşnică a manifestanţilor. El le-a mulţumit forţelor de ordine pentru că nu s-au înregistrat morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici