VIDEO Un vehicul cu butelii de gaz a intrat în sediul unei grup conservator creştin din Australia

Şoferul unui vehicul ce transporta butelii de gaz a intrat într-o clădirea din Canberra unde îşi avea sediul o organizaţie conservatoare creştină, cauzând o explozie, însă autorităţile au stabilit că incidentul nu ar avea conotaţii politice, religioase sau ideologice, scrie Reuters.

566 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un vehicul cu butelii de gaz a intrat în sediul unei grup conservator creştin din Australia

Un vehicul cu butelii de gaz a intrat în sediul unei grup conservator creştin din Australia (Imagine: BBC / Mediafax Arhiva Foto)

Singura persoană rănită în urma incidentului a fost şoferul dubei, un bărbat în vârstă de 35 de ani, care a suferit arsuri grave şi se află în stare critică, a anunţat comandatul Poliţiei Teritoriului Capitalei Australiene, Mark Walters.

"Ca urmare a discuţiilor cu şoferul vehiculului, am stabilit că acţiunile acestui individ nu au avut o motivaţie politică, religioasă sau ideologică", a adăugat Walters, care însă nu a oferit detalii suplimentare.

 

 

Vehiculul a intrat în clădirea unde îşi are sediul organizaţia Australian Christian Lobby (ACL), un grup conservator creştin care militează împotriva avortului şi a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

 

 

Lyle Shelton, directorul organizaţiei a declarat că "nu cunosc motivul atacului de noaptea trecută, dar a avut loc în contextul în care am primit numeroase ameninţări cu moartea şi cu violenţa, în cursul acestui an".

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici