Vladimir Putin are probleme de sănătate? Preşedintele rus, surprins la un summit al ţărilor din Asia-Pacific într-o ipostază neobişnuită

Preşedintele rus, Vladimir Putin, care îşi întreţine imaginea de bărbat puternic şi sportiv, şchiopăta sâmbătă la un summit al ţărilor din Asia-Pacific ce se desfăşoară în Rusia, din cauza unei uşoare răni căpătate în urma unei activităţi sportive, potrivit purtătorului său de cuvânt.

4741 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin are probleme de sănătate? Preşedintele rus, surprins la un summit al ţărilor din Asia-Pacific într-o ipostază neobişnuită

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful statului rus, în vârstă de 59 de ani, a fost văzut de un fotoreporter al AFP şchiopătând uşor în timp ce mergea la o întâlnire bilaterală cu omologul său sud-coreean Lee Myung-Bak, la summitul anual al APEC, organizat în acest an la Vladivostok (Extremul Orient rus).

După ce a intrat în sala în care urmează să aibă loc discuţiile, el s-a aşezat rapid pe braţul unui fotoliu, părând că vrea să îşi odihnească picioarele.

El a făcut acelaşi lucru vineri, înainte de începerea discuţiilor cu preşedintele chinez Hu Jintau şi cu sultanul din Brunei Hassanal Bolkiah, au remarcat jurnaliştii AFP.

"Şchiopătează uşor", a confirmat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Este o întindere minoră", a adăugat el, precizând că preşedintele s-a accidentat în timpul unei activităţi sportive în urmă cu peste o săptămână.

Putin, care deţine centura neagră la judo, practică şi hockey.

Chiar înainte de a ajunge la Vladivostok, el a mers în nordul Rusiei şi a zburat cu deltaplanul alături de un stol de cocori, în cadrul unui proiect de salvare a acestei specii.

"Şchiopăta şi în momentul în care a zburat", a subliniat Peskov.

Vladimir Putin s-a afişat cu regularitate în ultimii ani în mass-media rusă, apărând la comanda mai multor aparate, precum un avion de bombardament şi o maşină de Formula 1, întreţinând astfel imaginea unui bărbat puternic şi sportiv.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici