Zeci de mii de manifestanţi împotriva regimului în Siria

Câteva zeci de mii de persoane au manifestat, vineri, împotriva regimului sirian, în special la Damasc, Homs (centru), Banias (nord-vest) şi în regiunile cu majoritate kurdă, sfidând interdicţia impusă de regim, au anunţat militanţii.

63 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de manifestanţi împotriva regimului în Siria

Zeci de mii de manifestanţi împotriva regimului în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Răspunzând apelului "tinerilor revoluţiei siriene" de a participa la "vinerea furiei", manifestanţii s-au reunit la Midane, un cartier din Damasc, au declarat militanţii pentru AFP.

La Saqba, în apropiere de capitală, un martor ocular a declarat că mai multe mii de locuitori au ieşit în stradă pentru a cere înlăturarea regimului.

În oraşul industrial Homs, mii de persoane strigau "jos regimul", potrivit imaginilor filmate de militanţi şi difuzate pentru prima dată în timp real pe Internet.

La Banias, aproximativ 10.000 de persoane manifestau la începutul după-amiezii, potrivit militanţilor pentru drepturile omului.

Locuitorii oraşului, dar şi persoane venite din satele vecine, au cerut "înlăturarea regimului" şi au scandat "Libertate, solidaritate cu Deraa", centrul mişcării de contestare din sudul ţării asediat de luni de armată.

La Deir Ez-Zor, la 460 de kilometri de Damasc, două manifestaţii au fost reprimate "cu lovituri de baston şi cabluri electrice" când o mie de protestatari au ieşit din moscheile Al-Faruk şi Al-Othman înainte de a fi dispersaţi de forţele de securitate, a afirmat Nawwaf al-Bashir, un militant pentru drepturile omului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici