Zelenski îl ironizează pe Macron pentru că ia în considerare dialogul cu Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declaratî că liderul francez Emmanuel Macron îşi pierde timpul luând în considerare orice fel de dialog cu Rusia.

1206 afișări
Imaginea articolului Zelenski îl ironizează pe Macron pentru că ia în considerare dialogul cu Rusia

Sursa foto: MediafaxFoto

Intervievat de cotidianul italian Corriere della Sera, Zelenski a sugerat că Macron este prea ambiguu, după ce omologul său francez a afirmat că ruşii trebuie învinşi, însă nu şi zdrobiţi. Soluţionarea conflictului prin negocieri însă nu este pe placul liderului de la Kiev, care susţine că numai prin luptă vor obţine victoria finală

"Va fi un dialog inutil. De fapt, Macron îşi pierde timpul. Am ajuns la concluzia că nu suntem capabili să schimbăm atitudinea Rusiei. Decizia de a lansa războiul l-a marginalizat pe Putin. Dacă au decis să se izoleze în visul reconstruirii vechiului imperiu sovietic, noi nu putem face nimic în privinţa asta. E la latitudinea lor să aleagă sau să nu coopereze cu comunitatea naţiunilor pe baza respectului reciproc", a declarat Zelenskii pentru cotidianul italian.

Aceste comentarii au determinat-o pe purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, să spună că Franţa ar trebui să-şi amintească de înfrângerea din secolul al XIX-lea în Rusia a lui Napoleon Bonaparte.

Macron a atras critici din partea unor aliaţi NATO pentru că a transmis mesaje mixte cu privire la politica sa privind războiul dintre Ucraina şi Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici