„Gândurile lui Cristoiu”: Dacă e o gripă uşoară, de ce fac CSAT? CSAT înseamnă pericol

Analistul politic Ion Cristoiu critică dublul limbaj al autorităţilor legat de coronavirus. Jurnalistul a remarcat că, pe de o parte, românii au fost informaţi că viusul provoacă o simplă gripă, iar pe de altă parte preşedintele Iohannis a convocat CSAT, ceea ce înseamnă că e mult mai periculos.

1665 afișări

Jurnalistul a declarat joi, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că e foarte greu să se lase convins acum de ceea ce spune preşedintele Iohannis despre coronavirus, după ce acesta a fost prezentat într-un mod înfricoşător.

“Dacă iniţial, în 5 februarie, când era în China, se spunea e o gripă, sigur că o să o luaţi, dar s-a prezentat ca un… nu numai ca rapiditate, ca ceva înfricoşător. Este foarte greu să vină acum să mă convingă pe mine Klaus Iohannis, când timp de două săptămâni am fost bombardaţi tocmai de ei. Păi domnişoară, domnii ăştia specialişti, Raed Arafat şi Cercel de ce n-au zis atunci? Atunci erau, mai ţineţi minte? Ieşeau şi spuneau e periculos, cutare, acum au primit dispoziţie şi spun domnule, nu e chiar aşa. Dar e târziu”, a afirmat analistul.

Ion Cristoiu este şi mai circumspect după declaraţiile recente ale prof. Rafila conform cărora este vorba doar de o formă de gripă şi trebuie să avem grijă să nu se răspândească.

“Bun şi atunci eu întreb: Dacă e aşa, aşa e, da, de ce au făcut CSAT? Nu înţelegeţi că este o schizofrenie? CSAT înseamnă că e pericol. Trebuie să faci CSAT pentru gripă? Schizofrenia constă în faptul că pe de o parte ei vin, cel puţin în România, şi spun nu e nicio problemă e o gripă uşoară şi ei fac CSAT. Păi de ce au făcut CSAT? Fac CSAT pentru gripă?”, a susţinut jurnalistul.

Ion Cristoiu a mai spus că şefii de stat, inclusiv preşedintele Klaus Iohannis, trebuia să le spună oamenilor de la început că e vorba de o gripă, deoarece acum, după ce s-au instituit carantine sau au fost izolate focarele şi bolnavii, e mai greu să-i convingi că nu e nimic periculos.

“Deci, în momentul în care la nivel de stat se opreşte… de exemplu, Italia are o problemă incomensurabilă, turismul. Nu mai vine nimeni. Nu mai vine nimeni în Italia da? Când a izbucnit epidemia, mai ţineţi minte ce-au făcut în China? Nu mai dădeau voie chinezilor să vină, mai ţineţi minte? Păi nu ei au interzis? Deci da că ei prezentau de la început, ăia la nivel planetar, şefii de stat, ”oameni buni, şi care problema, e o gripă, o să vină, vă poate infecta şi vă trece. Nu, au făcut carantine, au zis că…Este foarte greu să dai înapoi când şefii de stat, inclusiv Klaus Iohannis, iau măsuri care mă fac pe mine să mă întreb de ce. Adică de ce? CSAT-ul ce să facă? E o gripă, nu? Ei fac consfătuiri seară de seară. Dacă e aşa de uşoară, da, aşa e, au dreptate, păi de ce fac comandament?”, s-a întrebat jurnalistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici