Ambasadorul României la Bagdad, citat în procesul lui Mohammad Munaf

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis, joi, audierea ambasadorul României la Bagdad, Mihai Stuparu, în procesul de terorism al lui Mohammad Munaf, la cererea jurnalistului Ovidiu Ohanesian, respingând însă interogarea lui Omar Hayssam prin comisie rogatorie, deoarece nu se ştie unde se află.

4 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul României la Bagdad, citat în procesul lui Mohammad Munaf

Ambasadorul României la Bagdad, citat în procesul lui Mohammad Munaf

În acelaşi timp, CAB a respins audirea ca martori a două persoane despre care Ovidiu Ohanesian a delarat că sunt ofiţeri SIE.

Joi, instanţa a mai decis să insiste la Ministerul Justiţiei pentru realizarea unei audieri prin comisie rogatorie a lui Mohammad Munaf şi localizarea locului de detenţie a acestuia. Totodată, instanţa a cerut răspunsuri oficiale cu privire la condamnarea lui Munaf din Irak, dacă a rămas sau nu definitivă.

Discuţiile în acest proces vor fi reluate în 13 septembrie.

Omar Hayssam şi Mohammad Munaf au fost acuzaţi de iniţiere, constituire şi sprijinirea unei asocieri în scopul săvârşirii de acte de terorism prevăzute de articolul 35 din Legea 535/2004.

Jurnaliştii români Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian au fost răpiţi, în 28 martie 2005, în Irak, fiind ţinuţi ostatici 55 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici