A 20-a ediţie a Love Parade a fost anulată

Love Parade, celebra sărbătoare a muzicii techno, care, începând din anii '90, a contribuit la sporirea capitalului de imagine al oraşului Berlin şi care ar fi trebuit să îşi celebreze a 20-a aniversare în 2009, a fost anulată, potrivit organizatorilor.

202 afișări
Imaginea articolului A 20-a ediţie a Love Parade a fost anulată

Imagine de la Love Parade în 2008, în Berlin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest eveniment, care din 2007 a părăsit Berlinul pentru a se muta în bazinul Ruhrului, ar fi trebuit să se desfăşoare în acest an în oraşul Bochum.

Acest oraş din fostul bazin industrial german nu este, însă, în măsură să asigure infrastructurile necesare pentru a face faţă numărului mare de vizitatori, au precizat organizatorii.

În 2008, Love Parade a doborât recordul de participare, cu 1,6 milioane de persoane reunite pe străzile din Dortmund, după cei 1,2 milioane de vizitatori cât au fost înregistraţi în 2007, la Essen.

Această celebră paradă a muzicii techno mondiale, apărută în 1989, s-a desfăşurat până în 2006 numai la Berlin. În 2004 şi 2005, parada a fost anulată din cauza lipsei de fonduri.

Love Parade a trebuit să fie mutată din Berlin în urma unor diferende cu municipalitatea berlineză asupra unor chestiuni de logistică şi securitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici