Afişele provocatoare ale unui nou film cu Jean Dujardin din "The Artist", scoase din spaţiul public

Afişele unui nou film cu Jean Dujardin, nominalizat la Oscar pentru rolul din "Artistul" , au fost scoase din spaţiul public vineri la Paris, după ce au pornit un scandal din cauza scenelor erotice sugerate, care, potrivit unor speculaţii, ar putea diminua şansele actorului la râvnitul trofeu.

368 afișări
Imaginea articolului Afişele provocatoare ale unui nou film cu Jean Dujardin din "The Artist", scoase din spaţiul public

Afişele provocatoare ale unui nou film cu Jean Dujardin din "The Artist", scoase din spaţiul public

Aceste postere, pentru promovarea filmului "Les infidèles/ The Players", constrând într-o serie de scurtmetraje comice pe tema infidelităţii, cu Jean Dujardin şi Gilles Lellouche, care sunt şi regizori şi scenarişti în acest proiect, îi prezentau pe cei doi în ipostaze de natură sexuală. Într-unul dintre afişe, Dujardin apare încadrat de picioarele unei femei, cu textul "Intru în şedinţă" (în original "Je rentre en reunion"). Un alt afiş îl arată pe Gilles Lellouche vorbind la telefonul mobil şi având capul unei femei, cu spatele, în dreptul taliei şi mâinile ei pe piept, alături de textul "O să se întrerupă, intru într-un tunel" (în original, "Ca va couper, je rentre dans un tunnel").

"Afişele au fost scoase, iar distribuitorul (filmului n.r.) s-a scuzat - s-a terminat", a spus producătorul filmului "Artistul/ The Artist", Thomas Langmann, citat de hollywoodreporter.com. El nu a exprimat vreun punct de vedere privind posibilitatea ca şansele actorului la Oscar să fie diminuate din cauza acestei campanii de promovare.

Jean Dujardin este nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru prestaţia din "Artistul", de Michel Hazanavicius, peliculă nominalizată la premiile Academiei americane, ce vor fi decernate pe 26 februarie, la 10 categorii printre care şi "cel mai bun film" şi "cea mai bună regie".

Autoritatea de Reglementare Profesională a Publicităţii din Franţa (ARPP) ar fi primit mai multe sesizări din partea unor cetăţeni care au considerat că afişele filmului "Les infidèles" sunt ofensatoare, potrivit cbsnews.com.

"Am constatat că această campanie nu a respectat regulile, prin poziţiile sexuale explicite, jocurile de cuvinte... s-a trecut peste limite", a spus Stephane Martin, şeful ARPP, adăugând că afişele "promovează o imagine a femeilor care aduce atingere demnităţii acestora".

Agenţia responsabilă cu campania de promovare outdoor a filmului, JC Decaux, a comunicat că afişele vor fi înlăturate până la sfârşitul zilei de vineri. Cele două variante de postere au fost înlocuite cu o a treia, în care cei doi actori apar stând împreună şi râzând în timp ce două femei îmbrăcate sexy se îndepărtează. Reprezentanţii agenţiei au admis că afişele contestate nu erau "de bun gust".

Între timp, mai multe publicaţii franceze au ridicat problema posibilelor efecte dăunătoare ale acestei campanii asupra şanselor lui Dujardin la Oscar.

"America nu glumeşte deloc cu genul acesta de fotografii murdare", a scris Le Parisien.

L'Express a subliniat totodată că Dujardin este pe ultima sută de metri în cursa pentru Oscar, când, ca şi într-o campanie electorală, "toată lumea este gata să exploteze orice slăbiciune" a concurenţei.

Cotidianul Le Figaro sugerează la rândul său că cei care îi promovează pe actorii rivali ar putea să "exploateze puritanismul" membrilor Academie americane pentru a-l discredita pe Dujardin în această competiţie cunoscută ca fiind acerbă.

Compania care se ocupă de distribuţia producţiei "Les infidèles" în Franţa, Mars Distribution, nu a făcut vreun comentariu. O reprezentantă a actorului a refuzat de asemenea să comenteze.

Filmul, printre ai cărui regizori se numără şi Michel Hazanavicius, va fi lansat în Franţa pe 29 februarie.

Jean Dujardin a fost recompensat pentru prestaţia din "Artistul" cu premiul pentru cel mai bun actor la Cannes şi Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol principal într-o comedie, precum şi de Sindicatul actorilor americani cu distincţia pentru cea mai bună interpretare masculină în rol principal. El este nominalizat la Oscar, ca şi la premiile BAFTA pentru acest rol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici