"Avatar" - încasări de peste un miliard de dolari pe plan internaţional

Filmul 3D "Avatar", regizat de James Cameron, a depăşit, după trei săptămâni de la lansare, pragul de un miliard de dolari din încasări pe plan internaţional.

677 afișări
Imaginea articolului "Avatar" - încasări de peste un miliard de dolari pe plan internaţional

"Avatar" - încasări de peste un miliard de dolari pe plan internaţional (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, în prezent, "Avatar" ocupă locul al patrulea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din lume.

Potrivit 20th Century Fox, filmul regizat de James Cameron a avut încasări totale de 1,02 miliarde de dolari, după ce a vândut bilete de 202 milioane de dolari în primul weekend din 2010.

Filmele care surclasează "Avatar" din punctul de vedere al încasărilor sunt "Titanic" (1,8 miliarde de dolari), regizat tot de James Cameron, "Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui/ The Lord of the Rings: The Return of the King" (1,12 miliarde de dolari) şi "Piraţii din Caraibe: Cufărul Omului Mort/ Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest" (1,07 miliarde de dolari).

În Statele Unite ale Americii şi Canada, după 17 zile de la lansare, "Avatar" a înregistrat încasări de 352,1 milioane de dolari, în timp ce în afara Americii de Nord încasările au fost de 670,2 milioane de dolari.

Acest lungmetraj science-fiction cu accente ecologice, produs de studiourile Fox, considerat cel mai scump film din istoria cinematografiei, cu un buget de producţie estimat la 500 de milioane de dolari, a fost lansat la 12 ani după uriaşul succes repurtat de "Titanic", regizat de acelaşi James Cameron, care a obţinut 11 premii Oscar.

Acţiunea filmului 3D "Avatar" se petrece cu 200 de ani în viitor. Jake (Sam Worthington) este implicat în dezvoltarea unei noi strategii de luptă pentru războiul dintre oameni şi o specie de extratereştri numiţi na'vi. Aceasta presupune amestecarea ADN-ului uman cu părţi din ADN-ul nativilor na'vi de pe planeta Pandora. Rezultatul - avatarul astfel format este un om care are toate caracteristicile poporului na'vi şi care îi va putea învinge cu propriile arme. Misiunea lui Jake este să se infiltreze în comunitate şi să funcţioneze ca spion, adunând informaţii despre cultura, dar mai ales despre slăbiciunile duşmanilor.

Deşi este devotat misiunii şi o îmbrăţişează cu mult curaj, Jake va avea de înfruntat multe obstacole şi va fi nevoit să asiste la scene dure care îi vor schimba perspectiva asupra acestui război. Curând după sosirea lui în mijlocul na'vi, el este martorul unui masacru în masă al băştinaşilor, pus la cale de trupele din care el însuşi face parte. Astfel, Jake descoperă că în locul unor creaturi agresive şi însetate de sânge, na'vi sunt de fapt victime ale războiului, o societate pacifistă şi orientată spre muncă, al cărei echilibru este atacat de oameni. Jake decide că nu poate sta pe margine să se uite cum na'vi sunt exterminaţi şi se hotărăşte să treacă de partea lor. Cu ajutorul prinţesei Neytiri (Zoe Saldana) - de care se şi îndrăgosteşte -, el reuşeşte să întoarcă lupta: să-i salveze pe na'vi de invazia oamenilor.

James Cameron a mai regizat, printre altele, seria "Alien", "Expedition: Bismarck" (2002), "Îngerul întunecat" (2000), "Minciuni adevărate" (1994), "Terminator 2: Ziua Judecăţii" (1991) şi "Terminatorul" (1984).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici