- Home
- Life-Inedit
- PARIS, (13.09.2007, 12:47)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Carnea de vită, vinovată de încălzirea globală
Reducerea la jumătate a consumului zilnic de carne de vită în ţările dezvoltate ar putea ajuta la combaterea încălzirii globale, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii australieni publicat, joi, în revista medicală britanică The Lancet, transmite AFP.
1 afișare
Carnea de vită, vinovată de încălzirea globală
"Dacă nu se acţionează pentru a reduce volumul de gaze de seră emise de vite şi dacă populaţia gobală va creşte cu 40% până în 2050, consumul zilnic de carne de vită va trebui să fie redus la 90 de grame de persoană pentru a limita emisiile în acest sector", au explicat cercetătorii.
Trebuie, de asemenea, limitat la 50 de grame pe zi consumul de carne roşie provenită de la animalele rumegătoare - oi, capre - care emană metan, un gaz cu mare putere de încălzire.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Problema României e că votantul s-a înstrăinat de putere. Democrația înseamnă că toți din țară au puterea și o exercită
-
Războiul din Ucraina, ziua 799. Raid rusesc puternic asupra Odesei, incendiu violent în oraş / SUA acuză Rusia că foloseşte arme chimice. Replica Moscovei
-
Numărul morţilor după prăbuşirea unei autostrăzi în China a ajuns la 36
-
Alexandru Măţan o duce pe Columbus Crew în finala Cupei Campionilor CONCACAF
În prezent, la nivel global, consumul mediu zilnic de carne de vită se ridică la 100 de grame de persoană, dar există mari diferenţe între ţările dezvoltate - 200 - 250 de grame - şi cele sărace sau în curs de dezvoltare - 20 - 25 de grame, spun cercetătorii.
22% dintre emisiile mondiale de gaze cu efect de seră provin din agricultură, un procent similar celui din sectorul industrial, dar superior celui din transporturi, potrivit autorilor acestui studiu, cercetătorii de la Centrul naţional de epidemiologie şi sănătate a populaţiei din Canberra.
Creşterea vitelor, mai ales transportul şi hrănirea acestora, se află la originea a 80% din emisiile de gaze cu efect de seră provenite din agricultură.
"O diminuare substanţială a consumului de carne de vită în ţările bogate ar fi, de asemenea, benefică pentru sănătate, pentru că astfel s-ar reduce riscurile de maladii cardiovasculare (...) obezitate, cancer colorectal etc", spun cercetătorii.
"O creştere a consumului de produse de origine animală ar fi benefică pentru sănătatea populaţiilor din ţările sărace", au adăugat cercetătorii.
Citește pe alephnews.ro: Kim Jong-Un este acuzat că-l ajută pe Putin în război. Rusia a atacat Ucraina cu rachete nord-coreene
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
AUR rămâne fără candidați. Partidul a pierdut 4 procente în sondaje la europarlamentare, într-o singură lună
Elon Musk nu are milă: A închis peste noapte întreaga divizie de Superchargere de la Tesla şi a dat afară pe toată lumea. Încă 500 de angajaţi se alătură celor 14.000 deja concediaţi
ANAF scoate tunurile grele: Încep controalele masive la persoanele fizice. Cine sunt cei vizaţi de aceste controale
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
PROSPORT.RO
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe și posteriorul de 30.000 € 😲
CANCAN.RO
JOIA MARE, tradiții, obiceiuri, semnificație. Ce nu ai voie sub nicio formă să faci în această zi
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe