Video Cel mai mare salam de biscuiţi din România, posibil şi din lume, lung de peste 25 m, realizat de 20 de bucătari la Alba Iulia

Un salam de biscuiţi, lung de 25,6 metri, a fost realizat, duminică, la Alba Iulia, de către 20 de bucătari care au păstrat reţeta bunicii, însă au adăugat şi ingrediente noi.

794 afișări

Salamul de biscuiţi a fost realizat în ultima zi a Festivalului Alba Carolina Food Fest, ideea aparţinând bucătarului Cosmin Toma, cunoscut în comunitatea locală pentru faptul că îi place să inventeze reţete culinare şi să le reinterpreteze pe cele clasice.

”Astăzi am ales să facem cel mai mare salam de biscuiţi din România şi, de ce nu, şi din lume, pentru că nu cred că s-a mai făcut până acum unul atât de mare. Am folosit 27 de kilograme de biscuiţi, 4 kilograme de ciocolată, 4 kilograme de rahat, două kilograme de nucă de cocos, 11 litri de lapte, 30 de pachete de unt, 35 de esenţe de rom şi un kilogram de stafide. Am lucrat 20 de bucătari, timp de mai bine de două ore. Biscuiţii au fost deja sfărâmaţi, în caz contrar ar fi durat mai mult”, a declarat Cosmin Toma.

Bucătarul a adăugat că a ales să realizeze un astfel de salam de biscuiţi, pentru a promova deserturile tradiţionale.

”Desertul acesta s-a născut undeva pe vremea comunismului, când gospodinele nu aveau altă materie primă pentru acest fel de mâncare. Am păstrat reţeta bunicii, dar am mai adăugat câteva ingrediente, stafide şi nucă de cocos”, a spus chef Toma.

Salamul de biscuiţi a avut formă triunghiulară, iar după ce a fost întins pe mai multe mese şi măsurat, a fost împărţit localnicilor pentru degustare.

Tot în cadrul acestui eveniment, bucătarul Cosmin Toma a lansat un parfum comestibil, pe care îl foloseşte pentru mâncărurile dulci, dar şi pentru corp.

În toamnă, bucătarul din Alba Iulia a lansat o carte de bucate de trei metri înălţime şi patru lăţime care conţine reţete inedite precum „trandafiri muraţi” şi „ciorbă de burtă sub formă de piramidă”. Între reţetele sale se mai numără „Desert din vanilie servit în intestin de porc”, „ghiveci cu flori” sau „Sarmale întoarse”.

Toma este consultat la mai multe restaurante din Transilvania, a participat la mai multe competiţii şi expoziţii cu specific culinar, iar în timpul liber predă lecţii de gastronomie bucătarilor amatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici