Codiţe de păr împletit ale cântăreţului american Willie Nelson, scoase la licitaţie

O pereche de codiţe de păr ale cântăreţului country Willie Nelson va fi pusă în vânzare pe 5 octombrie, la o licitaţie cu obiecte care au aparţinut artistului Waylon Jennings, iar suma estimată a fi obţinută pe părul roşcat este de 50.000 - 60.000 de dolari.

146 afișări
Imaginea articolului Codiţe de păr împletit ale cântăreţului american Willie Nelson, scoase la licitaţie

Codiţe de păr împletit ale cântăreţului american Willie Nelson, scoase la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cozile au fost tăiate în anii 1980, când părul lui Willie Nelson, în prezent în vârstă de 81 de ani, era încă roşcat.

Licitaţia care va avea loc pe 5 ctombrie va prezenta mai multe obiecte ce au aparţinut cântăreţului country Waylon Jennings, care a murit în 2002 şi a fost unul dintre prietenii lui Nelson şi unul dintre artiştii care, în anii 1970, au pornit mişcarea muzicală "outlaw country", potrivit preşedintelui casei Guernsey, Arlan Ettinger, care va şi conduce evenimentul.

Jennings a primit cozile de păr, care reprezintă o marcă a lui Nelson, la o petrecere dată în 1983 în cinstea sa de Johnny Cash şi June Carter, dupa ce Nelson s-a tuns pentru a sărbători renunţarea la alcool a lui Jennings.

Printre obiectele puse în vânzare la licitaţia "Remembering Waylon" (În amintirea lui Waylon, n.r.) se numără o pereche de cizme de cowboy făcute special pentru Hank Williams, cântăreţ de country din anii 1940, care a murit la 29 de ani, şi o motocicletă Ariel Cyclone pe care legendarul Buddy Holly a cumpărat-o în 1958. Jennings a primit motocicleta cadou de ziua sa de la membrii trupei lui Buddy Holly după ce acesta a murit într-un accident de avion.

Waylon Jennings ar fi trebuit să călătorească cu acelaşi avion, dar a renunţat la locul său în favoarea cântăreţului J.P. "The Big Bopper" Richardson.

De asemenea, la licitaţie va fi oferit spre vânzare actul original prin care s-au pus bazele trupei country The Highwaymen, semnat în august 1989, de Jennings, Nelson, Johhny Cash şi Kris Kristofferson. Organizatorii speră să obţină între 80.000 şi 100.000 de dolari pe acest contract.

Waylon Jennings, care era dependent de cocaină de mulţi ani, a murit în 2002, la 64 de ani, în urma unor complicaţii provocate de diabet. Printre hiturile sale se află cântece precum "Ladies Love Outlaws," "Are You Ready for the Country," "Bob Wills Is Still the King," "Luckenbach, Texas" sau duetele cu Willie Nelson "Good Hearted Woman" şi "Mammas Don't Let Your Babies Grow Up to Be Cowboys."

Willie Nelson, născut pe 30 aprilie 1933, este un cântăreţ, compozitor, scriitor, poet, actor şi activist american recompensat cu 10 premii Grammy. Aflat la o vârstă respectabilă, Willie Nelson continuă să susţină concerte şi să participe la evenimente în scopuri caritabile alături de alţi muzicieni renumiţi, precum Bob Dylan, Neil Young şi Dave Matthews. Considerat un adevărat star al muzicii country, Willie Nelson a abordat pe cele mai recente albume ale sale şi alte stiluri muzicale, precum reggae, blues, jazz şi folk.

Willie Nelson promovează legalizarea marijuanei în Statele Unite şi a şocat publicul american în 2010, după ce a mărturisit, în timpul emisiunii "Larry King Live" de pe postul CNN, că fumează în mod regulat canabis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici