Cum a prezis serialul animat „The Simpsons” pandemia de coronavirus încă din 1993

  • Într-un episod din 1993 din „The Simpsons” a prezis pandemia şi o invazie de viespi ucigaşe
  • Cea mai lungă serie animată din istoria Fox continuă tradiţia deja creată de a fi un Nostradamus modern al culturii pop
  • Animaţia a mai prezis în trecut alegerea preşedintelui Donald Trump
6268 afișări
Imaginea articolului Cum a prezis serialul animat „The Simpsons” pandemia de coronavirus încă din 1993

Sursa foto: profimedia

Cea mai longevivă serie animată din lume oferită de canalul american Fox, „The Simpsons”, are un episod din 1993 care pare să prevestească pandemia şi o invazie de viespi ucigaşe.

Intitulat „Marge în lanţuri”, episodul din sezonul patru prezintă un muncitor asiatic bolnav care strănută pe un pachet plin cu storcătoare ce urmează să fie livrat locuitorilor din Springfield. Accidentul dă startul unui focar de gripă numit „gripa Osaka”. Pe măsură ce oamenii intră în panică, ei descoperă la un moment dat un camion despre care se crede că în lăzile din interior se află antidotul. Doar că în loc să deschidă lada salvatoare, ei sparg o alta marcată cu eticheta „Albine ucigaşe”. Odată eliberate, albinele dezlănţuie inevitabilul.

La începutul acestei săptămâni, oamenii de ştiinţă din statul Washington au descoperit viespi gigantice asiatice în teritoriu şi încă nu îşi explică cum au ajuns acolo. Viespile gigant asiatice pot ucide un om cu doar câteva înţepături.

Unul dintre scriitorii episodului a declarat că nu-i place cum internetul manipulează ecranizarea pentru a o transforma într-un prezicător modern al celor două evenimente. Dar într-o discuţie cu un alt utilizator pe Twitter admite că există similitudini între emisiune şi realitatea anului 2020.

Nu este prima dată când „The Simpsons” fac predicţii care se adeveresc. Mai jos sunt alte câteva exemple.

Alegerea Preşedintelui Donald Trump şi harta electorală similară cu cea din realitate

Concertul Lady Gaga din finala Super Bowl

Ceasurile inteligente

Atacul tigrului asupra îmblânzitorilor Siegfried & Roy

Disney cumpără 21st Century Fox

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici