Decizie controversată a justiţiei pentru reintegrarea în societate a unui violator în serie: I-a fost permis accesul condiţionat la bordeluri

Un violator periculos din Australia, condamnat de mai multe ori, a primit dreptul de a vizita bordeluri în încercarea de a se reduce riscul de a recidiva, scrie The Guardian.

574 afișări
Imaginea articolului Decizie controversată a justiţiei pentru reintegrarea în societate a unui violator în serie: I-a fost permis accesul condiţionat la bordeluri

Decizie dubioasă a autorităţilor: Unui violator în serie i-a fost permis accesul condiţionat la bordeluri

Edward William Latimer, în vârstă de 61 de ani, deţine cazier judiciar încă din anii adolescenţei şi şi-a petrecut majoritatea timpului din viaţa de adult în închisoare, fiind încarcerat pentru diverse infracţiuni, printre care şi hărţuire sexuală şi expunere indecentă.

Pentru a doua oară în 11 ani, Latimer a fost eliberat condiţionat, sub un ordin de supraveghere pentru 10 ani, implicând condiţii precum interzicerea consumului de alcool sau materiale pornografice.

Anthony Derrick, judecător al Curţii Supreme din Australia de Vest susţine că în ciuda faptului că Latimer rămâne un pericol major pentru comunitate, riscul ar putea fi gestionat în cadrul comunităţii.

„Accesul la lucrători sexuali nu va rezolva problema principală a acuzatului, dar posibilitatea de a se angaja în contact sexual regulat şi cu consimţământ ar putea servi drept factor protector”, a declarat judecătorul.

În 2005, Latimer a fost condamnat la aproape trei ani de închisoare, după ce a încercat să violeze un bărbat în stare de ebrietate, care adormise pe o bancă dintr-un parc.

Latimer a fost plasat sub detenţie timp de un an, până când a fost eliberat condiţionat în 2014, sub un ordin de supraveghere de cinci ani, informează The Guardian.

Anul următor, un judecător a determinat că Latimer a încălcat de două ori condiţiile ordinului eliberat de instanţă, aşa că a fost, din nou, plasat sub detenţie continuă până de curând.

Latimer a refuzat să accepte că este violator în serie, dar judecătorul a spus că dacă recidivează va fi probabil o infracţiune minoră şi nu un atac sexual major.

Totuşi, judecătorul a afirmat că Latimer a progresat sufiecient de mult încât să poată fi eliberat şi monitorizat. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici