Gérard Depardieu va juca într-un film biografic despre Dominique Strauss-Kahn

Actorul francez Gérard Depardieu va interpreta rolul lui Dominique Strauss-Kahn într-un film biografic despre fostul director al Fondului Monetar Internaţional.

212 afișări
Imaginea articolului Gérard Depardieu va juca într-un film biografic despre Dominique Strauss-Kahn

Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul va prezenta şi scandalurile sexuale care l-au înlăturat pe Dominique Strauss-Kahn de la conducerea Fondului Monetar Internaţional, potrivit thesun.co.uk.

Potrivit revistei L'Express, filmul va fi regizat de cineastul american Abel Ferrara, cunoscut pentru thrillerul din 1992 "Un poliţist corupt/ Bad Lieutenant".

Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, a fost arestat la 14 mai, la New York, fiind acuzat că a agresat-o sexual pe o cameristă de la hotelul Sofitel, în Manhattan, unde îşi petrecuse noaptea.

Procedurile penale angajate contra fostului director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) au fost abandonate în august, dar cazul a stopat brutal ambiţiile politice ale acestui fost ministru socialist şi a antrenat o serie de dezvăluiri despre viaţa sa privată.

Totodată, fostul director al Fondului Monetar Internaţional Dominique Strauss-Kahn şi-a recunoscut gustul pentru "libertinaj" într-o carte a biografului francez Michel Taubmann, care o acuză pe camerista Nafissatou Diallo că a participat la un complot în cazul de la hotelul Sofitel din New York, după cum a relatat AFP în 1 decembrie.

Numele lui a fost citat recent într-un caz de prostituţie de lux la hotelul Carlton din Lille (nord). În legătură cu acest dosar, Strauss-Kahn a spus că este "insuportabil" ca numele său să fie asociat, în presă, "cu prostituţia".

"Am participat la seri libertine, este adevărat. Dar, de obicei, participantele la aceste seri nu sunt prostituate", a spus Strauss-Kahn, dând asigurări că a "hotărât să o rupă cu toate acestea".

Gérard Depardieu s-a născut pe 27 decembrie 1948 şi este unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi. Depardieu a câştigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la premiile Oscar, pentru memorabilul rol din "Cyrano de Bergerac", şi un premiu Globul de Aur la categoria cel mai bun actor pentru rolul său din filmul "Cartea verde".

Gérard Depardieu face parte şi din distribuţia producţiei "Ipu - Convicted to Live", pentru care cunoscutul actor francez a filmat în acest an la Sighişoara. Filmările la "Ipu - Convicted to Live", una dintre puţinele producţii româneşti cu distribuţie internaţională realizate în România, au început la mijlocul lunii septembrie, la Sighişoara.

O poveste despre prietenie, umanitate şi sacrificiu, "Ipu - Convicted to Live", care-l are ca protagonist pe Gérard Depardieu, interpretul personajului Ipu, este o tragicomedie adaptată după nuvela "Moartea lui Ipu", de Titus Popovici. Scenariul este semnat de Anuşavan Salamanian şi Bogdan Dreyer, iar dialogurile sunt în limba engleză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici