INEDIT. Au fost descoperite peste 100 de noi desene antice pe platoul Nazca din Peru

Mai mult de o sută de noi desene descoperite pe platoul Nazca din Peru şi în zonele înconjurătoare ar putea scoate la lumină noi informaţii despre misterioasele opere de artă precolumbiene care i-au intrigat pe oamenii de ştiinţă şi pe vizitatori timp de decenii, scrie Reuters.

639 afișări
Imaginea articolului INEDIT. Au fost descoperite peste 100 de noi desene antice pe platoul Nazca din Peru

FOTO Twitter

După doi ani de cercetări pe teren cu ajutorul fotografiilor aeriene şi dronelor, cercetătorii peruani şi japonezi de la Universitatea Yamagata au raportat la începutul acestei luni descoperirea a 168 de noi desene în situl aflat în patrimoniul mondial UNESCO de pe coasta sudică a Pacificului din Peru.

Geoglifele, figuri uriaşe desenate în deşertul sud-american, datează de peste 2.000 de ani şi reprezintă oameni, pisici, şerpi, balene ucigaşe, păsări şi animale indigene precum lama, guanacos şi alpaca.

Jorge Olano, arheologul-şef al programului Nazca Lines, a declarat că noile figuri au o lungime medie cuprinsă între doi şi şase metri. Scopul liniilor Nazca, care puteau fi văzute doar din aer, rămâne un mister.

Descoperirile din această lună, însă, sunt mai mici şi pot fi văzute de la sol, a declarat pentru Reuters Masato Sakai, un profesor de la Universitatea Yamagata care a condus studiul.

Figurile se află la aproximativ trei ore de mers cu maşina de capitala Lima.

Cercetătorii descoperiseră deja 190 de figuri în zonă începând din 2004. Însă vastitatea terenului pe care acestea îl acoperă a complicat eforturile de studiere şi conservare a sitului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici