Inedit: doi papi au binecuvântat mulţimea de la Vatican

Papa Francisc şi Papa Teodor al II-lea al Alexandriei au participat împreună la audienţa săptămânală de la Vatican. Este un eveniment foarte rar care a adus pe aceeaşi scenă doi papi, potrivit Reuters.

3907 afișări
Imaginea articolului Inedit: doi papi au binecuvântat mulţimea de la Vatican

Sursa foto: Reuters

Teodor al II-lea al Alexandriei este din 2012 Patriarh al Bisericii Ortodoxe Copte din Alexandria şi Papă al Scaunului Apostolic al Sfântului Evanghelist Marcu. El este al 118-lea Papă al Bisericii Ortodoxe Copte din Alexandria.

Miercuri, Teodor al II-lea a participat la audienţa săptămânală de la Vatican susţinută de Papa Francisc. Îmbrăcat în robă neagră, Teodor al II-lea a fost invitatul de onoare. Cei doi papi s-au aşezat unul lângă celălalt şi au transmis o binecuvântare comună la finalul evenimentului.

Teodor, în vârstă de 70 de ani, se află la Vatican pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a primei întâlniri dintre un papă roman şi un papă copt.

În salutul adresat oaspetelui său, Francisc a amintit de cei 20 de copţi egipteni care au fost răpiţi şi decapitaţi pe o plajă din Libia de către Statul Islamic în 2015.

„Martirii Bisericii Copte sunt şi ai noştri", a spus Francisc.

Joi, Papa Teodor al II-lea al Alexandriei va avea o întâlnire privată cu Papa Francisc şi va vizita departamentul de la Vatican care promovează unitatea creştinilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici