Regizorul Claude Berri a decedat

Regizorul şi producătorul francez Claude Berri a decedat luni dimineaţă, în urma unui accident vascular cerebral, la vârsta de 74 de ani, într-un spital din Paris, potrivit declaraţiei agentului său.

19 afișări
Imaginea articolului Regizorul Claude Berri a decedat

Regizorul Claude Berri a decedat

Berri, în vârstă de 74 de ani, a fost internat în noaptea de sâmbătă spre duminică în secţia de neurochirurgie a spitalului Pitie-Salpetriere din Paris.

Claude Berri este deţinător al unui premiu Oscar, obţinut în 1966, pentru scurtmetrajul "Le Poulet" ("The Chicken").

De asemenea, Berri a câştigat premiul BAFTA pentru cel mai bun film, cu lungmetrajul "Jean de Florette".

Printre filmele regizate de Berri se numără "Ensemble, c'est tout" (2007), "Unul rămâne, altul pleacă" (2005), "Lucie Aubrac" (1997), "Germinal", "Manon, fata izvoarelor" (1986), "Învăţătorul" (1981) şi "Vă iubesc!" (1980).

Ca producător, Berri este cunoscut mai ales pentru lungmetrajul "Tess", al lui Roman Polanski, dar şi pentru filme precum "Bienvenue chez les Ch'tis" (2008), "Ensemble, c'est tout" (2007), "Amen" (2002) şi "Asterix şi Obelix - Misiune: Cleopatra" (2002).

Citeşte şi:

Regizorul francez Claude Berri a fost spitalizat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici