Sharon Stone a prezentat scuze chinezilor

Actriţa americană Sharon Stone a prezentat scuze, joi, chinezilor, după ce aceştia au condamnat afirmaţiile sale conform cărora China a meritat să fie lovită de cutremur, pentru că liderii de la Beijing nu s-au purtat frumos cu tibetanii.

43 afișări
Imaginea articolului Sharon Stone a prezentat scuze chinezilor

Sharon Stone a prezentat scuze chinezilor

Totdată, starul hollywoodian şi-a oferit sprijinul pentru a ajuta milioanele de victime ale seismului din 12 mai, conform unui comunicat remis de filiala chineză a companiei Christian Dior, a cărei imagine este Stone.

"Afirmaţiile şi actele mele eronate i-au enervat şi supărat pe chinezi şi îmi prezint sincere scuze pentru acest lucru. Sunt pregătită să particip cu toate mijloacele pentru a ajuta victimele seismului şi voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a-i ajuta pe chinezii afectaţi de dezastru", a declarat Sharon Stone în comunicat.

Cutremurul care a lovit China în urmă cu câteva săptămâni, provocând moartea a cel puţin 70.000 de persoane, a fost rezultatul unei karma proaste, a declarat Sharon Stone, comentariu care a stârnit furia chinezilor.

Stone a făcut aceste comentarii la Cannes, făcând o asociere între recentul dezastru care a lovit China şi tratamentul dur la care au fost supuşi tibetanii de către chinezi în timpul revoltelor din martie.

"S-au produs toate aceste cutremure şi m-am gândit «O fi karma?». Când nu eşti drăguţ, ţi se întâmplă lucruri rele. Nu îmi place modul în care chinezii tratează tibetanii, cred că nimeni nu ar trebui să fie rău cu nimeni. Nu sunt drăguţi cu Dalai Lama, care este un bun prieten al meu", a spus actriţa.

Aceasta a mai spus că a plâns când a auzit de cutremur şi a sperat să ajute victimele, dar aceste ultime comentarii nu au fost băgate în seamă de chinezi, care s-au concentrat mai mult asupra declaraţiei despre karma negativă.

În urma comentariilor vedetei, Dior China a decis să nu mai folosească imaginea acesteia pentru publicitatea din ţară.

"În lumina reacţiilor negative provocate de remarcile neadecvate ale lui Sharon Stone, Dior China a decis să anuleze imediat toate reclamele, campaniile de marketing şi activităţile comerciale legate de Sharon Stone", se arată în comunicatul Dior.

Momentul ales de starul din "Instinct primar" pentru a face comentariile a fost foarte nepotrivit, deoarece China îşi plânge încă zecile de mii de oameni care au murit în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,9 pe scara Richter, pe 12 mai.

Liderul spritual tibetan exilat, Dalai Lama, care numără printre prietenii săi pe Richard Gere şi alte vedete de la Hollywood, a lăudat eforturile autorităţilor chineze depuse după cutremur, s-a rugat pentru victime şi a făcut apel la o suspendare a demonstraţiilor anti-chineze.

"Actriţa asta nu merită atenţia noastră. Cea mai bună metodă este să o ignorăm. Nu voi mai viziona filmele ei pe viitor", a declarat vedeta Liu Wei, în timp ce actorul Lu Qilong a acuzat-o pe Stone de lipsă de respect.

"Cutremurul nu a fost numai un dezastru al Chinei, ci un dezastru pentru omenire. Comentariile lui Sharon Stone arată nu numai lipsa sentimentului de iubire, ci şi lipsa de umanitate", a declarat o altă vedetă, Tong Dawei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici