Tilda Swinton este soţia lui David Bowie în cel mai nou videoclip al artistului - VIDEO

Actriţa britanică Tilda Swinton, deţinătoare a unui premiu Oscar, joacă rolul soţiei lui David Bowie în cel mai nou videoclip al artistului britanic, "The Stars (Are Out Tonight)".

258 afișări
Imaginea articolului Tilda Swinton este soţia lui David Bowie în cel mai nou videoclip al artistului - VIDEO

Tilda Swinton este soţia lui David Bowie în cel mai nou videoclip al artistului - VIDEO

Tilda Swinton, care a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin în 2007, pentru partitura din filmul "Michael Clayton", este văzută la cumpărături cu David Bowie. În videoclip mai apar modelele cu aspect androgin Andrej Pejic şi Saskia De Brauw, dar şi manechinul norvegian Iselin Steiro, în rolul tânărului Bowie, informează BBC.

Videoclipul a fost deja lăudat de critici, Daily Telegraph notând că acesta "flirtează cu ideea unui Bowie antisocial, care îmbătrâneşte, dublat de tânărul Bowie androgin". "Este întoarcerea maestrului care arată tuturor idolilor rock, tineri sau bătrâni, cum se fac lucrurile", a scris criticul Daily Telegraph.

Aceasta nu este pentru prima dată când Tilda Swinton apare într-un videoclip. Actriţa a mai apărut în clipul piesei "The Box" a trupei Orbital - nominalizată la categoria "cel mai bun videoclip" la BRIT Music Awards în 1997.

Videoclipul lui Bowie a fost regizat de Floria Sigismondi, care a mai lucrat cu artistul pentru "Little Wonder" (1996) şi "Dead Man Walking" (1997). De asemenea, Sigismondi a regizat videoclipuri pentru Muse, Katy Perry, The White Stripes, The Cure, Bjork, Leonard Cohen şi Marilyn Manson.

Tilda Swinton a apărut recent în filmele "Aventuri sub clar de lună/ Moonrise Kingdom", de Wes Anderson, şi în "Trebuie să vorbim despre Kevin/ We Need to Talk About Kevin", de Lynne Ramsay.

David Bowie, al cărui nume real este David Robert Jones, s-a născut pe 8 ianuarie 1947, în Brixton, un cartier defavorizat din sudul Londrei. Artistul britanic locuieşte de mulţi ani în Statele Unite ale Americii. David Bowie este cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll şi cunoscut prin faptul că-şi reinventează destul de des stilul de a cânta, Bowie este considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii '70. Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El este, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale.

Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără materialele discografice "Space Oddity" (1969), "Ziggy Stardust" (1972), "The Man Who Sold the World" (1970), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) şi "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Într-un sondaj realizat în 2002, de BBC, Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici