TIMPUL pentru chipul unui preşedinte: Ce au însemnat patru ani la Casa Albă pentru BARACK OBAMA - GALERIE FOTO

"Neliniştit (şi cărunt) e capul care poartă coroana" este lecţia pe care Barack Obama şi mulţi alţi preşedinţi ai Statelor Unite au învăţat-o pe propria piele. Când Barack Obama va păşi luni în Biroul Oval, pentru începutul celui de-al doilea său mandat, nu va mai fi acelaşi bărbat cu părul negru şi faţa netedă care şi-a început aventura în 2008.

1840 afișări
Imaginea articolului TIMPUL pentru chipul unui preşedinte: Ce au însemnat patru ani la Casa Albă pentru BARACK OBAMA - GALERIE FOTO

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comparând imagini ale lui Obama făcute la începutul mandatului său, în 2008, cu cele de acum, se poate observa cu uşurinţă că cei patru ani petrecuţi la Casa Albă şi-au pus amprenta puternic asupra chipului preşedintelui Statelor Unite, scrie Daily Mail.

În 2008, Barack Obama avea 47 de ani şi părul negru, pielea feţei netedă, ochi strălucitori şi foarte puţine riduri.

Patru ani mai târziu, ridurile sunt mult mai evidente, faţa este plină de aluniţe şi pete negre, iar ochii sunt mult mai obosiţi.

"Dacă te uiţi la pozele din 2008, de la depunerea mandatului, şi la cele de acum, Obama a îmbătrânit vizibil. Este ca şi cum ar fi intrat într-o maşină a timpului şi ar fi apăsat pe butonul fast-forward, iar opt ani ani s-au comprimat în patru", a declarat, pentru The Washington Post, Connie Mariano, medic la casa Albă între 1992 şi 2001.

VEZI AICI MAI MULTE FOTOGRAFII

Barack Obama va începe duminică al doilea mandat prin depunerea jurământului, în centrul Washingtonului. La patru ani de la preluarea conducerii primei puteri mondiale, liderul democrat va jura din nou să "protejeze şi să apere Constituţia Statelor Unite" în calitate de şef al Executivului, până la începutul lui 2017.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici