Andreea Paul: Pichetăm prefecturile pe buget. Sesizăm CC dacă nu se respectă dezbaterile parlamentare

Conducerea PDL a decis, luni, să organizeze pichetări la sediile prefecturilor din toată ţara pentru manifestarea "dezacordului total" faţă de bugetul pe 2014, a anunţat prim-vicepreşedintele PDL Andrea Paul, menţionând că va fi sesizată CC dacă nu se respectă procedura parlamentară de dezbatere.

305 afișări
Imaginea articolului Andreea Paul: Pichetăm prefecturile pe buget. Sesizăm CC dacă nu se respectă dezbaterile parlamentare

Andreea Paul: Pichetăm prefecturile pe buget;Sesizăm CC dacă nu se respectă dezbaterile parlamentare (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Decizia BPN este de a organiza pichetări la sediile prefecturilor din totată ţara pentru a ne manifesta dezacordul total faţă de bugetul cinic şi lipsit de scrupule, pentru cel din 2014", a afirmat Paul.

Ea a spus că Legea bugetului este cea care dă direcţia de dezvoltare a României şi, în realitat,e aceasta are "viziune zero", iar "taxatorul Ponta are o singură ţintă, cea electorală".

"Mobilizarea USL a fost exemplară pentru a trece un buget cu dedicaţie exclusiv PSD şi PNL, şi nu pentru noi România", a adăugat Paul.

Ea a mai spus că Guvernul Ponta împarte "noua pradă" a bugetului de peste patru miliarde provenită din noile impozite şi taxe direct "la ministerul puşculiţei de partid, al lui Liviu Dragnea, ca fond de campanie al PSD şi PNL, iar primarii primesc bani dacă sunt cuminţi şi aduc voturi celor indicaţi direct de Dragnea".

Paul a arătat că bugetul permite emiterea de acte normative "de gen Roşia Montană, Rompetrol sau insula lui Dragnea", care sunt "acte ale unui Guvern corupt".

"Vă propun public să monitorizăm, alături de PDL, fiecare mişcare a banilor publici şi să urmărim realizările obiectivelor anunţate presa centrală, presa locală şi opoziţia împreună spre binele României", a mai spus Andrea Paul.

Ea a arătat că PDL va sesiza Curtea Constituţionalăla asupra bugetului în cazul nerespectării procedurilor la dezbaterile din plenul Parlamentului.

"În cazul nerespectării procedurilor de dezbatere a bugetului nu ne va opri nimic să sesizăm Curtea Constituţională la fel ca anul trecut, iar în cazul în care vom resimţi aceleaşi şenile ale majorităţii parlamentare care încearcă să treacă peste opoziţie şi peste amendamentele favorabile românilor pe care PDL le-a propus luăm în calcul orice formă de protest parlamentar legal", a afirmat Paul, adăugând că decizia va fi luată în momentul în care se vor materializa atacurile puterii.

Întrebată în legătură cu afirmaţiile lui Victor Ponta că dacă nu se promulgă bugetul nu se plătesc pensiile şi salariile, Paul a spus: "Ponta din nou minte şi rostogoleşte aceleaşi minciuni susţinut de toată escadrila minciunilor PSD şi PNL".

Ea a spus că legea finanţelor publice permite plata pensiilor şi salariilor şi că din păcate premierul Ponta "uită că a întârziat inadmisibil cu aducerea bugetului în Parlament şi nu are nicio scuză".

Deputaţii şi senatorii se vor reuni, marţi dimineaţă, de la ora 9.00, pentru a dezbate proiectul bugetului de stat pe anul 2014, a anunţat, luni, secretarul Camerei Deputaţilor Eugen Nicolicea, după şedinţa Biroului Permanent al forului.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că parlamentarii PDL nu vor vota bugetul pe 2014, dar vor participa la dezbaterile din Parlament şi îşi vor susţine punctele de vedere şi toate amendamentele.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat săptămâna trecută că va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 dacă nu se va renunţa la creşterea accizei la combustil, propusă de Guvern.
"Dacă nu se renunţă la creşterea accizei la combustibil voi trimite înapoi bugetul de stat la Parlament", a spus Băsescu, într-o declaraţie de presă, invocând şi posibilitatea de a ataca legea bugetului la Curtea Constituţională.

"O spun în mod categoric, dacă nu se renunţă la creşterea accizei, voi trimite înapoi bugetul de stat, iar apoi îl voi ataca şi la CC", a spus preşedintele Traian Băsescu, precizând că este vorba de un "avertisment".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici