Băsescu, despre reţelele de trafic de persoane: Este o mare greşeală desfiinţarea „Doi şi-un sfert”

Traian Băsescu a afirmat, în contextul cazului din Caracal şi a problemei traficului de persoane, că a fost o mare greşeală desfiinţarea serviciului „Doi şi-un sfert”, precizând SRI ar trebuie să acţioneze, chiar dacă nu are prevăzut în lege acest lucru.

1553 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre reţelele de trafic de persoane: Este o mare greşeală desfiinţarea „Doi şi-un sfert”

Băsescu, despre reţelele de trafic de persoane: Este o mare greşeală desfiinţarea „Doi şi-un sfert”

„Au fost reţele demantelate de trafic de persoane, de trafic de droguri, dar eu cred că odată cu scoaterea «doi şi-un sfert» şi SRI, acum o fac mult mai liber şi mai necontrolat. (...) Acum nu toate structurile mai au în prioritate acest lucru. Faptul că nu mai e «Doi şi un sfert», faptul că SRI nu mai are voie să se implice în cercetare, în culegere de informaţii, e adevărat că dacă citeşti legea SRI nu găseşti acolo având atribuţii în demantelarea lor. Nu s-a pus nimic în loc. Acum sunt libere şi a luat amploare afacerea”, a afirmat Traian Băsescu, duminică seara, la România Tv.

Fostul preşedinte a mai spus că problema traficului de minore a ajuns la o limită inacceptabilă, iar SRI ar trebui să acţioneze în astfel de situaţii, deoarece nu există altă instituţie care să aibă capacitatea de a culege informaţii cum este Serviciul Român de Informaţii.

„E clar că s-a ajuns la o limită inacceptabilă a traficului de minore. Eu nu spun că 100% sunt luate cu forţa. Sunt şi unele care probabil se mai duc de bunăvoie. Trebuie luate măsuri la care instituţiile pot contribui. Legea spune, Constituţia te obligă să protejezi cetăţenii români şi în baza asta, chiar dacă nu îi scrie în SRI-ului că trebuie se ocupă de traficul de carne vie, trebuie să se ocupe. Nu avem altă instituţie care să aibă capacitatea de a culege informaţii cum este SRI. Nu mai există «Doi şi-un sfert». Eu spun asta de când l-a desfiinţat Cioloş, că este o mare greşeală desfiinţarea «Doi şi-un sfert»”, a conchis Băsescu.

Taguri:
băsescu,
sri,
caracal

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici