Băsescu îi propune lui Geoană "cel puţin trei dezbateri", săptămâna viitoare

Preşedintele Traian Băsescu a primit mai multe invitaţii pentru participarea la dezbateri alături de contracandidatul său în turul al doilea şi îi propune lui Mircea Geoană participarea la "cel puţin trei dezbateri", în cursul săptămânii viitoare.

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu îi propune lui Geoană "cel puţin trei dezbateri", săptămâna viitoare

Băsescu îi propune lui Geoană "cel puţin trei dezbateri", săptămâna viitoare (Imagine: Mediafax Foto)

Conform unui comunicat al purtătorului de cuvânt al candidatului Traian Băsescu, remis miercuri agenţiei MEDIAFAX, Băsescu a primit mai multe invitaţii pentru participarea la dezbateri alături de contracandidatul său, în vederea turului doi al alegerilor prezidenţiale din acest an.

Sever Voinescu menţionează că Traian Băsescu a declarat în repetate rânduri că doreşte mai multe dezbateri alături de contracandidatul său, pentru că numai aşa românii vor putea vota în deplină cunoştinţă de cauză pe 6 decembrie.

"Prin urmare, domnul Traian Băsescu propune contracandidatului său, domnul Mircea Geoană, să accepte cel puţin trei dezbateri pe parcursul săptămânii viitoare, fiecare dintre ele concentrate pe diverse teme de mare interes pentru România de astăzi", se mai arată în comunicat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că, în opinia sa, înainte de turul al doilea al prezidenţialelor ar trebui organizate cel puţin trei dezbateri pe teme precum politica externă şi de securitate, reforma statului şi viziunea despre România.

Purtătorul de cuvânt al candidatului PSD la Preşedinţie, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că echipa de campanie a lui Mircea Geoană nu va negocia cu echipa lui Traian Băsescu pentru eventualele confruntări televizate din turul doi, în condiţiile în care Geoană va onora orice invitaţie la dezbatere din partea televiziunilor.

Televiziunea Publică a trimis, marţi, staff-urilor de campanie ale candidaţilor rămaşi în cursa pentru alegerile prezidenţiale invitaţia ca Traian Băsescu şi Mircea Geoană să participe la cel puţin două confruntări în studiourile TVR, informează Societatea Română de Televiziune (SRTv).

Traian Băsescu a declarat că va răspunde invitaţiei TVR de a participa la două dezbateri cu contracandidatul său, Mircea Geoană, afirmând că este "deschis participării zilnice pe câte o temă".

Mircea Geoană a declarat că va participa la confruntări televizate cu Traian Băsescu, contracandidatul său în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Geoană a spus că este evident că vor exista confruntări televizate între cei doi candidaţi rămaşi în turul al doilea. El a adăugat, întrebat de ofertele făcute deja de TVR, că echipele de campanie ale celor doi candidaţi vor stabili condiţiile concrete ale acestor dezbateri.

Înaintea turul întâi al alegerilor prezidenţiale a avut loc o dezbatere, la Cluj, între Traian Băsescu şi Crin Antonescu. O dezbatere convenită de staff-urile de campanie, care ar fi trebuit să aibă loc la TVR, între primii cinci candidaţi conform sondajelor de opinie (Traian Băsescu, Mircea Geoană, Crin Antonescu, Kelemen Hunor şi Sorin Oprescu), a fost anulată.

În ultima zi a campaniei electorale pentru turul întâi a avut loc o dezbatere între Traian Băsescu, Mircea Geoană şi Crin Antonescu, organizată de IPP la Palatul Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici