Băsescu la consultările cu USL: Vă propun să nu împiedicaţi procesul de reformare a ţării

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi, în timpul consultărilor cu partidele parlamentare, că prin organizarea în 8 judeţe mari procesul de descentralizare ar fi mult mai profund şi real.

1559 afișări
Imaginea articolului Băsescu la consultările cu USL: Vă propun să nu împiedicaţi procesul de reformare a ţării

Băsescu la consultările cu USL: Vă propun să nu împiedicaţi procesul de reformare a ţării (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

Victor Ponta:

  • Domnule preşedinte, cu dumneavoastră nu facem compromisuri. Ne dorim să analizaţi înfiinţarea unui comitet anticriză. Suntem dispuşi să sprijinim acest comitet şi chiar un guvern tehnocrat.

Crin Antonescu:

  • Nu vom vota desfiinţarea judeţelor în funcţie de interese electorale.

Declaraţiile preşedintelui:

  • Vom încerca să anticipăm care vor fi efectele deprecierii situaţiei unor state din zona euro asupra României.
  • Comunităţile nu mai sunt puse în valoare acum. Prin organizarea în 8 judeţe mari procesul de descentralizare ar fi mult mai profund şi real.

  • Avizul Curţii Constituţionale va sosi mâine şi voi transmite imediat proiectul de revizuire a Constituţiei la Parlament. Sunt hotărât să nu renunţ la prevederea legată de prezumţia automată că averile sunt licite.

  • Vom discuta despre revizuirea Constituţiei şi reorganizarea administrativă a ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici