Video Băsescu: România sprijină construirea radarului american antirachetă în Cehia

România sprijină construirea radarului american antirachetă în Cehia, a declarat, miercuri, la Praga, preşedintele Traian Băsescu, după întâlnirea cu omolgul său ceh, Václav Klaus.

20 afișări

"Aş vrea să spun că România este o ţară care sprijină ferm Cehia şi Polonia în ceea ce priveşte apărarea antirachetă", a spus Băsescu, citat de MEDIAFAX Cehia.

Klaus şi Băsescu au discutat de asemenea despre situaţia din Republica Moldova. Preşedintele Băsescu a afirmat că România va sprijini în continuare eforturile Moldovei de intrare în UE şi a cerut omologului său să sprijine includerea acestei ţări în grupul statelor din balcanii de Vest care vor solicita calitatea de membru al Uniunii.

"Indiferent cum sunt relaţiile dintre Bucureşti şi Chişinău, România va susţine întotdeauna Moldova în drumul ei spre Uniunea Europeană", a spus Băsescu.

Un alt subiect discutat de către cei doi şefi de stat a fost criza economică, cei doi oficiali declarând că, în cele două ţări, fenomentul are cauze similare.

Preşedintele Traian Băsescu a sosit, miercuri dimineaţă, la Praga, pentru vizita de stat de două zile în Cehia, fiind primit de omologul său ceh, preşedintele Vaclav Klaus.

Băsescu a declarat, miercuri dimineaţă, la plecarea spre Praga, că obiectivele vizitei sunt legate de cooperarea bilaterală româno-cehă, evaluarea preşedinţiei cehe a Uniunii Europene, situaţia din Balcanii de Vest şi problematica legată de extindere, situaţia din Republica Moldova, evaluarea manifestărilor crizei economice în Uniunea Europeană şi de o analiză, analiza împreună cu factorii cehi, a eficienţei măsurilor adoptate la nivel european, precum şi eventuale noi măsuri care ar trebui luate la Consiliul European următor.

De asemenea, el a spus că se vor aborda, în discuţii, evaluările cu privire la impactul măsurilor de diminuare a poluării asupra economiilor celor două ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici